Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
Nätdejting är det nutidens svar på tryckta kontaktannonser.
Prova gratis nätdejting!
Bli medlem på Mazily idag!
Att bli medlem tar max en minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!
Vi postar inget till din Facebooksida.
eller

Finns det kontaktannonser på nätet?

Innan internet och det här de kallar World Wide Web så var det vanligt att annonsera efter nya vänner och partners med hjälp av tryckta kontaktannonser. Fenomenet existerar faktiskt fortfarande i olika tidningar, men får nog anses som ett lite föråldrat sätt att träffa singlar på. Nätdejting är nutidens svar på tryckta kontaktannonser.

Om du tidigare försökte välja tidning efter din smak så handlar valet idag om vilken dejtingsajt du ska välja. Spelar det någon roll? Ja, säger vi. Det är stor skillnad i stämning, attityd och publik från dejtingsajt till dejtingsajt.

Mazily är givetvis en dejtingsajt som alla andra, men vi försöker ha en annorlunda och modern approach. Vi har bland annat valt att integrera en kulturguide i sajten, för att våra singlar enklare ska få inspiration till dejter och utformat det lite mer som en variant på Facebook eller Twitter, så att allt inte bara handlar om statistiska profiler, eller kontaktannonser om du så vill, utan skapar ett levande sätt att lära känna nya singlar.

Tryckta kontaktannonser krävde en hel del knep och knåp. Textutrymmet var extremt litet och alla kryptiska förkortningar gav rum till härliga, eller förödande, misstolkningar. Det var lite av en konst i sig att hinna beskriva sig själv och sina önskemål på tre rader. Av någon anledning ansåg många att det var lite skamligt att kontaktannonsera. Annat är det med kontaktsidor på nätet. Idag ägnar sig mer än hälften av alla singlar i Sverige åt någon form av "online dating". Inga konstigheter alltså.

Din profil är ditt ansikte utåt på en dejtingsajt och kan liknas vid innehållet i en kontaktannons, men utan begränsningar i utrymme kan du på ett enklare sätt beskriva vem du är och vad du söker. Målet är förstås fortfarande detsamma - att fånga andra singlars intresse. Ett hett tips är att lägga lite extra tid på din profilsida. När andra singlar tittar på din dejtingprofil spanar de först på ditt profilfoto, sedan dina övriga bilder och om de gillar det de ser så läser de även profiltexten. Med utgångspunkt från denna krassa verklighet är det viktigt att vara extra noggrann med bildvalen, MEN välj fortfarande bilder som på ett bra och realistiskt sätt speglar hur du ser ut och vem du är. Profilfotot är extra viktigt eftersom det är det första man ser av dig. Se till att det är bra och tydligt. Har du valt en bild där du ser ut som den där fotomodellen eller valt att gömma dig bakom en stor hatt och svarta solglas, finns det risk att du får gå på många dejter. När du är klar med Photoshoppandet (ehum), så glöm inte profiltexten! Försök att beskriva dig själv på ett ärligt och annorlunda sätt. Var inte rädd för att vara öppen med vem du är och vad du söker, det ökar chanserna att du får napp och att fisken är av den sort du tänkte, men försök undvika att låsa dig vid föreställningen om Mr/s Right.

När du har skapat en bra profil återstår det roligaste; att börja flirta med andra medlemmar på Mazily! Använd vår fritextsök, inspireras i evenemangsguiden, kommentera andras status, gilla bilder och var inte rädd för att släppa sargen och kontakta de som verkar kul och söta. Ofta är det något så enkelt som en komplimang eller en fråga som leder till en dejt!

Mazily i siffror

Geografisk fördelning (%)

48 Stockholm
18 Göteborg
16 Malmö
18 Övriga

Snittålder (år)

33 Män
32 Kvinnor

Åldersfördelning (%)

39 18-30 år
48 31-45 år
9 46-60 år
4 + 60 år

Könsfördelning (%)

49 Män
51 Kvinnor

Mazily har bland annat uppmärksammats i

SVT, DN, Sveriges Radio, Göteborg Posten, Nöjesguiden. Internet World Topp 100 - 2012 och 2013.
Mazily Appen

Mazily-appen

Till iOS och Android

Ladda ner från App Store Ladda ner från Google Play

Singlar på Mazily

Sagt om "kontaktannonser" på Mazily

 • Påväg att känna nånting iaf, fick nämligen kontakt med en singelmamma på fastlandet för några veckor sedan som t.om funderat på att flytta till annan ort, hon hade adhd likt mig, men ett ex som suttit inne för torterat henne, fruktansvärt, såg bilder. Men hon ville inte berätta allt verkade det som, förstod sen hon varit/är missbrukare. Och ingen vårdnad av barnen pga det. Som vanlig med tjejer jag hittar😔

  2018-07-18 10:19:53
 • Så viktigt ha nära kontakt med föräldrar! Blir glad av att läsa detta. Min pappa skickade bild på över 50 grader ute på Gotland. Är du spontan av dig så smsa till 0707974217. Är översocial glad person och gillade din utstrålning på bilderna 🤗

  2018-07-18 10:13:21
 • Jag läser ju dina inlägg regelbundet och min oprofessionella bedömning är att du har god kontakt med dina känslor och skulle du ha något så är det en mycket mild Aspberger. Vidare så tror jag att det är de det är fel på, velpottor som inte vet vad de vill som inte klarar av en kvinna som vill ha raka puckar.

  2018-07-17 11:54:00
 • Om du vill kontakta någon och inte har "fler meddelanden kvar att skicka" på ett par dagar så kan du gå in i vederbörandes statusuppdateringar och ta kontakt med, ja, mig..? Eller någon annan.😀 Mazily är oerhört tålamodsprövande och inget för hett dejtingsugna (but I like it).

  2018-07-16 10:16:15
 • ❤️ Okej. Att skriva kontaktannonser i statusfältet äro en lek med elden, men... kan någon nappa?? på en man i sina bästa år! Som, om än kan vara lite blyg, bara vill dela det jag har, kan, tycker och känner! NUU! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  2018-07-14 19:23:01