Vad letar du efter i en dejtingapp?

Vad är den viktigaste egenskapen hos en dejtingapp? Och vilken dejtingapp är egentligen bäst? Dejtinglabyrinten tätnar och just nu finns hur många olika appar som helst. Du kan välja efter preferenser, läggning, närhet eller utseende – you name it. För att bena ut lite vilka appar som används och vad som är bra eller mindre bra med dem, så har jag intervjuat några singlar om deras nätdejtningvanor!

Vad du är ute efter i en dejtingapp kan ju verkligen variera. Ofta vet du inte om det var något för dig förens du laddat ner och testat appen, något som dock kan vara en rätt lång procedur. Därför har jag ställt frågor till tre stycken olika singlar, i samma ålder (ca 25) men från olika städer och av olika kön.

Så till att börja med, vilka appar använder du?

Kim, 25: Jag har testat Badoo, Tinder och Happn.

Lukas, 24: Jag har mest använt Happn, Grindr och Tinder.

Malou, 25: Maybe, Tinder, Happn, Inner circle och Mazily.

Har ni föredragit någon av apparna framför de andra och i så fall varför?

Lukas: Ja, Tinder – det har helt enkelt känts mest seriöst.

Malou: Ja, jag tycker att Tinder är mest användarvänligt.

Kim: Tinder! Det känns som den vanligaste i mitt åldersspann typ och de flesta i min omgivning använder den. Alltså, den känns mest socialt accepterad.

Vilka egenskaper letar du efter i en dejtingapp?

Malou: Jag letar mest efter en app som är enkel att använda och som är anpassad efter egna preferenser. Men också att det ska finnas ett stort och bra utbud. Och vara lätt att hitta någon som är likasinnad!

Kim: Jag letar efter möjligheten att veta vad personen jag pratar med är ute efter. Alltså försöka undvika missförstånd genom att veta vad personen använder appen i för syfte. Sen tycker jag att det är viktigt att lätt kunna se personens location, ålder, bild och intressen.

Lukas: För mig är det viktigast att den ska vara seriös. Alltså, att du vet vem du pratar med. Att personen är den som den utger sig för att vara. Sen tycker jag även att det är viktigt att ha möjligheten att ta bort personer som jag inte vill prata med.

Föredrar du att träffa personer i verkligheten eller via dejtingappar – och varför?

Lukas: En kombination! Appar är ett bra sätt för att få upp ögonen för nya människor men jag gillar inte tanken av att bara prata online. Roligast är såklart att träffa någon i verkligheten. För det känns liksom mer på riktigt, och att prata på appar kan bli så långdraget.

Malou: Verkligheten, absolut. Då märker man direkt om man har kemi och är attraherad till en person.

Kim: För mig är det verkligheten. Mest för att jag inte riktigt gillar tanken på att matcha med någon baserat på utseende för att sen se om man vill fortsätta träffa den personen efter en dejt.

Men finns det några fördelar med att använda en app istället för att träffas i verkligheten?

Malou: Jo, man kan ju träffa fler och vara mer framåt än i verkligheten.

Kim: Typ att du kan vara vem du vill om personen är helt okänd för dig. Du får också en chans att ge en bild av dig själv genom att chatta på ett sätt som du kanske är för nervös för att göra i verkligheten.

Finns det något som är negativt med att använda dejtingappar?

Malou: Det är väldigt tidskrävande och gör att folk blir väldigt kräsna och går vidare till nästa. Som att de alltid tänker att ”gräset är grönare”. För att man måste prata med väldigt många människor som sedan inte visar sig vara någon som har samma intentioner eller intressen som en själv.

Kim: Ja, jag tycker att det är lite jobbigt att man inte riktigt vet vem som är bakom profilen.

Lukas: Ja, det kan vara svårt att skapa en rättvis bild baserat på en bild och några enstaka meningar

Om du fick välja, vad skulle du helst se att en dejtingapp kunde erbjuda?

Kim: Kanske mer att man skulle kunna se mer specifikt vart personer brukar hänga, alltså inte i stalking-syfte haha! Men mer för att få en uppfattning om ifall man spenderar tid på samma ställen och i så fall kanske har samma intressen.

Lukas: Jag skulle gärna få bra dejtingtips, typ om bra ställen, olika evenemang, restauranger. Det skulle också vara roligt att få förslag på samtalsämnen eller roliga stories om olika dejter. Det hade ju varit super om förslagen kunde vara baserade på intressen och preferenser.

Malou: Jag skulle gärna se att det fanns något typ av krav på att ta initiativ efter en matchning. Kanske att man måste ställa in vad man är ute efter. Alltså om man vill ha något mer seriöst eller bara ha kul.

Hmmm, men vad ska jag välja då?

Tinder tycks vara den mest populära appen alltså. Men, det verkar ändå finnas missnöje för att det bara swajpas baserat på utseende. Det finns en önskan om att få fler tips på olika dejter man kan gå på, och en inställning som visar vad du är ute efter på appen. Vilken app som är bäst för just dig är förstås svårt att säga, min rekommendation är att fråga vänner vilken app de använder, läsa tester och recensioner och pröva dig fram för att se vilken du föredrar. Men vill du hitta en app som tar avstamp i gemensamma intressen så föreslår jag att du testar att skapa en profil här på Mazily!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*