Tips för att palla dejta i höst/vinter

Som bekant kan höstens ankomst innebära en ganska rejäl svacka i både humör och självförtroende. Kylan tar sin plats och brännan försvinner lika snabbt som solen går ner vid klockan 16. Vissa älskar myset som infinner sig på hösten, men somliga av oss andra har svårt att se charmen med det. Sommaren är ofta så fylld med roliga evenemang och allting känns lättillgängligt, och även flirtandet brukar dra fördel av det. Därför kan hösten komma lite som en käftsmäll och att hitta energi och lust till att dejta kan bli svårt. Så hur tar man sig ur denna trista trend? Jag tror nämligen att dejtande kan hjälpa till att ljusa upp den här mörka tiden. Här är mina tips för att palla dejta i höst!

Bjud hem din dejt

Eftersom hösten ofta betyder att vi helst rör oss mindre utanför hemmet så kan du helt enkelt lösa problemet genom att bjuda hem din dejt. På det sättet kan ni ha en mysig kväll hemma och äta/dricka gott. Titta på en film eller en serie och sätta er nära varandra i soffan. Det här tipset är också extra bra för dig som vill lägga upp för chansen att få mysa lite extra med din dejt. Jag tycker personligen att det kan kännas ganska tryggt och härligt att dejta i sin hemmamiljö. (Första dejterna bör dock ske på en allmän plats.)

Hitta gemensamma intressen

För att få igång peppen lite och för att komma på lite mer kreativa dejtaktiviteter, ta reda på vad du och din dejt har för gemensamma intressen. På så sätt kan ni aktivt göra något som ni båda tycker om och samtidigt lära känna varandra bättre. Låt säga att ni båda tycker om att fotografera, då kan ni gå ut med varsin kamera och hitta fina vyer att fota. Det kan hjälpa till lite när fantasin och kreativiteten minskar och kylan ökar. Att dejta på det här sättet tycker jag kan vara extra givande, eftersom man själv får chans att fördjupa sina intressen.

Skapa spellistor tillsammans

Musik är alltid en källa till energi och massa andra känslor. Så fråga din dejt om ni ska göra en gemensam spellista. Om ni har samma musiksmak kanske du får en dunderlista att spara på Spotify. Eller om ni har olika musiksmaker så kanske du får nya tips som öppnar ett par spännande dörrar. Dessutom kan det vara lite pirrigt och kul att skapa något tillsammans. Ett fint minne att spara och lyssna på när du inte är med din dejt.

Gå på evenemang

En sak som alla dejtare borde sätta upp på sin att göra-lista är att besöka olika evenemang i sin stad med sin dejt. Det här tipset öppnar upp för roliga upplevelser och jag tycker alltid att det är skönt att gå på dejt i miljöer där fokus inte bara är på mig och min dejt. Att ta en drink är alltid härligt, men ibland kan det kännas lite pressat att sitta mitt emot varandra och ”prestera”. När ni går på något gratisevent som till exempel en release eller en utställning så finns det alltid saker på plats att prata om.

Investera i dig själv

Som jag nämnde tidigare tycker jag att en av de jobbigaste sakerna med att hösten kommer är att självförtroendet sjunker. Därför är det extra viktigt att ta hand om sig själv under hösten. Ta en massage, motionera, gå till frisören eller kanske köpa något nytt klädesplagg kan hjälpa till med att känna sig lite härligare. När du själv känner dig snygg och bra är det lättare att få andra att känna sig på samma sätt. Dessutom känner jag mig oftast mycket mer sugen på att flirta och dejta om mitt självförtroende är på en peak.

Jag hoppas att de här tipsen kan hjälpa lite på vägen genom höstdeppen. Kom dock ihåg att du såklart aldrig ska dejta bara för att dejta – gör det för att du vill!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*