Att flirta med samtycke

Det kan nästan inte finnas någon som missat #metoo-kampanjen och de upprop som funnits i media på det senaste. Kvinnor från alla läger har berättat om sina erfarenheter av olika sexuella övergrepp i både privat- och yrkesliv. En av konsekvenserna som uppkommit i kampanjens fotspår är att en del killar uttryckt rädsla för att flirta på barer och liknande eftersom de inte vill riskera att bli anklagade för trakasserier. Om du känner att du inte vet hur du flirtar med samtycke så har jag skrivit ihop lite tips till dig nedan.

Visa intresse – på rätt sätt

Vi har lärt oss via miljön och med hjälp av andra hur vi på olika sätt närmar oss människor vi är attraherade av. Det ser såklart väldigt olika ut bland alla våra erfarenheter. Men vad du än lärt dig förut och trots att många saker varierar på grund av smak, så finns det rätt och fel när det kommer till att närma sig en främling. När du känner en person så kan ni komma överens om vad ni vill i ert samspel, men när det kommer till främlingar så är det bättre att ”play it safe”. Ställ frågor och visa intresse, men på rätt sätt. Alltså, håll dig till saker som alltid funkar – jobb, intressen, familj, osv. En person känner sig uppskattad och sedd när vi får följdfrågor och positiv respons på saker vi säger – ett enkelt men klassiskt sätt att visa intresse på.

Avstå från osköna moves

Om du undrar vad som innefattar osköna moves så är några av dem: dickpics, neggning, objektifiering, förlöjliganden och tjat. Sarah har tidigare skrivit om lite do’s and dont’s när du tar kontakt med en ny person här på Mazily, läs det här. Om du är tveksam kring ett move du planerar och undrar om det är okej eller inte, play it safe här också och avstå från det! Håll dig till klassikerna; le, ta ögonkontakt och använd dina ord.

Inte där!

Beröring är ofta ett effektivt sätt att visa intresse på, men också det som oftast riskerar att bli problematiskt. Du kan fortfarande använda dig av beröring men se till att du lägger dina händer rätt. Alltså en hand på en arm = okej, en hand på en rumpa = inte okej. Här är det också viktigt att träna på att känna in andra personer. I ett samspel med en annan person så är det viktigt att känna av stämningen. Om du märker att personen är på väg ifrån dig så är det troligtvis inte en bra idé att fortsätta försöka.

Lyssna, lyssna, lyssna

Detta är inte bara en fortsättning på rådet här ovanför. Utan även ett hett tips! Få saker får oss att känna oss så uppskattade som att bli lyssnade på. Att se någon ta intresse för vad vi säger och ge respons på det gör oss ofta glada. Det låter kanske simpelt men ack så viktigt. Att visa respekt är alltid viktigt, men extra viktigt i flirt-sammanhang. Genom att lyssna på personen du är intresserad av så gör du precis det, och ökar dessutom chanserna att höra något som kan vara till din hjälp.

Kommunicera

Detta är a och o i alla livets sammanhang. Det är också något som kan vara väldigt sexigt när du flirtar. Du kan till exempel fråga personen du är intresserad av om denne vill gå hem med dig, eller om personen gillar dig, eller faktiskt aktivt berätta att du själv är intresserad. På så sätt minskar du risken för många missförstånd, övertramp eller trakasserier.

Till alla dessa tips tåls att tilläggas att detta är bra saker att tänka på när du närmar dig nya personer. När du känner din dejt och ni pratat om vad ni gillar och så vidare så öppnas såklart nya dörrar för vad som är okej och inte. Men vid mötet med en främling så är det alltid bättre att vara lite försiktig.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*