Dickpics och neggning: do’s and don’ts när du vill ta kontakt

mazily dejting kontakt

Du loggar in på Mazily och ser att personen du spanat lite på har besökt din profil eller har kanske till och med gillat en av dina bilder. Nu har du din chans att ta kontakten som skulle kunna leda till första dejten – eller kanske till och med till kärleken. Vi som har varit med i nätdejting-djungeln ett tag vet att långt ifrån alla kontaktförsök ger resultat, men misströsta inte, jag hjälper dig!

Men innan vi börjar, vill jag adressera följande:

Jag är ju tjej, killen ska skriva först…

Nej, nej, nej och återigen nej! Strunta i gamla förlegade regler från 1700-talet om vilket kön som ska skriva först. Killar behöver inte vara aktiva, och tjejer bör sannerligen inte vara passiva. Så, regel nummer ett för att våga ta kontakt är: bara kör! Vad har du att förlora? Men om du vill öka dina chanser för att få det första hej:et till en spännande konversation, kan du börja med att läsa igenom mina do’s and don’ts.

Do: ta avstamp i något i profilen, bilderna eller gemensamma intressen

Genom att koppla an till något hos personen du vill prata mer med visar du att du är intresserad. Fanns det något i profilbilden som gjorde dig nyfiken? Delar ni gemensamma clues eller tags? Lyssnar hen på samma sorts musik som du? Skriv om det!

Don’t: ”Hej, läget?”

Att få ett standardmeddelande som säger “Hej, läget?” kan få en att fundera på om du inte har ork nog att tänka ett steg längre. Likadant med ett meddelande som känns som något du skickat till tio stycken samtidigt. Kan inte nog framhålla – skriv efter din mottagare, precis som i ett personligt brev till din drömarbetsgivare.

Do: läs igenom innan du skickar

Läs igenom ditt meddelande en eller två gånger innan du skickar det. Onödiga stavfel eller särskrivningar är ett ganska litet misstag, men tråkigt nog kan de avgöra om du får ett svar eller inte.

Don’t: den ökända dickpicen eller översexuella meddelanden

Okej, den här punkten är en big no-no hos mig. Jag är tjej och har fått fler dickpics och burdusa sexuella meddelanden av okända män än jag önskat. Snälla killar, det finns en tid och en plats – inte bara sådär helt plötsligt på dagen när jag sitter på jobbet. Tänk på samtycke, och håll gylfen stängd.

Do: var nyfiken

Ställ frågor och inled till dialog! Genom att visa att du är intresserad av personen kommer de (förhoppningsvis) intressera sig för dig. Skulle de inte göra det är de inte dejten för dig … Undvik långa utläggningar om dig själv, ingen vill vara med personen som bara pratar om sig själv. Även om du egentligen kanske inte är den personen kan det framstå som så.

Don’t: snälla, ta inte tips av Neil Strauss och The Game…

Dejtingboken The Game bygger på att män ska lyckas vinna över kvinnor genom neggning – en taktik där en man ger en kvinna en dubbelsidig komplimang så förnedringen ska växa intresse. Ett exempel är att säga: ”Ditt hår hade varit sååå fint om det inte var så slitet”. Charmigt, va?

Neggning fungerar väldigt sällan, varken IRL eller i nätdejting. För ärligt, vem vill dejta någon som säger taskiga saker till en?

Så, dags att börja ta kontakt, förföra och hitta kärlekenMazily genom fantastiska meddelanden! Och, var inte ledsen om inte varje person svarar, ibland är bara inte timingen passande, även om du gör alla rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*