Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Första hjälpen inför första dejten

Mazily är en modern dejtingsida där vi samlar singlar som på ett eller annat sätt är intresserade av populärkultur (eller helt enkelt bara gillar våra trevliga singlar).

Att träffa nya vänner eller en ny partner online blir allt vanligare och mer accepterat. Det sägs att vart fjärde förhållande idag inleds via en datingsida.

Första dejten behöver inte vara den sedvanliga koppen kaffe eller glaset öl.

Samtidigt är det många som fortfarande hyser en viss skepticism eller tycker det är svårt att få till bra dejter. Så hur gör man egentligen för att få till en både säker och lyckad första dejt, när det väl blivit dags att röra sig från online till offline? Vi ger dig 7 säkra dejtingtips, håll tillgodo!

1: Träffas relativt snabbt

Det är lätt hänt att man fastnar i internets trygga värld och för långa mejlkonversationer med de man är intresserad av. Men det är först vid ett möte öga mot öga som du kan avgöra om kemin verkligen stämmer. Innan du träffar din flirt kan det dock vara klokt att göra en snabb bakgrundskontroll. Har du mobilnumret så brukar det gå att ta reda på identiteten och kanske låta Google hjälpa dig med lite info.

2: Håll det kort (och sött)

Att första dejten känns bra i magen och blir lyckad är ingen garanti. Föreslå därför inte en aktivitet som tar flera timmar. Att redan innan dejten annonsera att du har en tid att passa kan vara smart eftersom dejten då har ett naturligt avslut, oavsett om den är lyckad eller inte. Är det toppen kan ni ju alltid ses igen (snart).

3: Var dig själv

Oärlighet sätter bara käppar i hjulet och kan leda till pinsamma avslöjanden och obekväma situationer. Försök att vara dig själv till hundra procent, både på Mazily och på första dejten. Var nyfiken, öppen och lyhörd, då lär ni känna varandra lättare och har förhoppningsvis riktigt roligt.

4: Våga tänka utanför boxen

Bara för att första dejten ska vara kort behöver ni inte ses över den sedvanliga koppen kaffe eller glaset öl. Det kan bli mer intressant om du föreslår en något annorlunda aktivitet. Gärna något sådant som du gärna själv hade gått på eller gjort. Kanske besöka en konstutställning, paddla kajak eller gå på en shoppingrunda? Allt som gör att det känns mindre som en ”arbetsintervju” är förstås bra.

5: Ring en vän

Inför den första dejten är det klokt att vidta några enkla säkerhetsåtgärder. Ses alltid på en offentlig plats och berätta för någon du litar på var, när och med vem du ska gå på dejt. Vissa brukar be en vän skicka ett sms några minuter efter dejtens start för att ge dig möjlighet att bekräfta att allt känns ok. Hellre det säkra före det osäkra naturligtvis.

6: Undvik fel personer

På Mazily vill vi att stämningen ska vara härlig och ärlig. Om du, mot förmodan, springer på någon (både online eller offline) som förefaller vara lite skum så rekommenderar vi att du blockerar användaren. Om personen dessutom bryter mot våra medlemsvillkor så vill vi att du genast anmäler det till oss.

7: Ta det cool

Att vara nervös och förväntansfull inför en första dejt är helt naturligt. Men försök att ta det lugnt och ställ inte för stora krav på dig själv eller din dejt. Det ska vara kul att dejta, inte leda till prestationsångest och besvikelser. Ta det hela som en kul grej och lita på din magkänsla! Det krävs en gnutta tur för att det ska klicka, men försök se dejten som ett sätt att träffa fantastiska människor som du annars inte skulle ha kommit i slang med. Ett kul möte, även om det inte är the love of your life.

Vi har även skrivit om hur du bäst beter dig online, innan du kommer så långt som en första dejt: 7 dejtingtips för nybörjaren.

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar 1 minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Mazily har nu stängt :(

Vi vill tacka dig som varit medlem och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi kommer nu att avveckla verksamheten och radera vår medlemsdatabas, men vi ses kanske i labyrintens andra ände?

/Mazilyteamet

Singlar på Mazily

Sagt om "första dejten" på Mazily

 • Valentinas day imoooorn. Med andra ord, sitta ensam hemma och titta på film :-) Ska äta cheesecake med mig själv. Bästa dejten xD

  2019-02-13 13:49:53
 • Så. Avslutar appen på alla hjärtans dag. Så assande. Fixa dejten tills dess. Har gillat appen. Oftast rätt så trevliga konversationer. Några dejter. Träffade en gång en tjej här som jag hängde med ett år. Well. Vad är väll en marsmallow i vintermörkret? Kanske aldeles aldeles underbar.

  2019-01-15 21:17:32
 • Första dejten på SVT, sista dygnet att se förra säsongen, bra skit! - dejtingpeppen på topp

  2018-11-07 23:11:58
 • Lycka till på dejten :-)

  2018-11-05 17:47:51
 • Kollar på första dejten på SVT play, så nu vill jag gå på dejt, NU!!!

  2018-11-03 18:11:17