Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Första hjälpen inför första dejten

Mazily är en modern dejtingsida där vi samlar singlar som på ett eller annat sätt är intresserade av populärkultur (eller helt enkelt bara gillar våra trevliga singlar).

Att träffa nya vänner eller en ny partner online blir allt vanligare och mer accepterat. Det sägs att vart fjärde förhållande idag inleds via en datingsida.

Första dejten behöver inte vara den sedvanliga koppen kaffe eller glaset öl.

Samtidigt är det många som fortfarande hyser en viss skepticism eller tycker det är svårt att få till bra dejter. Så hur gör man egentligen för att få till en både säker och lyckad första dejt, när det väl blivit dags att röra sig från online till offline? Vi ger dig 7 säkra dejtingtips, håll tillgodo!

1: Träffas relativt snabbt

Det är lätt hänt att man fastnar i internets trygga värld och för långa mejlkonversationer med de man är intresserad av. Men det är först vid ett möte öga mot öga som du kan avgöra om kemin verkligen stämmer. Innan du träffar din flirt kan det dock vara klokt att göra en snabb bakgrundskontroll. Har du mobilnumret så brukar det gå att ta reda på identiteten och kanske låta Google hjälpa dig med lite info.

2: Håll det kort (och sött)

Att första dejten känns bra i magen och blir lyckad är ingen garanti. Föreslå därför inte en aktivitet som tar flera timmar. Att redan innan dejten annonsera att du har en tid att passa kan vara smart eftersom dejten då har ett naturligt avslut, oavsett om den är lyckad eller inte. Är det toppen kan ni ju alltid ses igen (snart).

3: Var dig själv

Oärlighet sätter bara käppar i hjulet och kan leda till pinsamma avslöjanden och obekväma situationer. Försök att vara dig själv till hundra procent, både på Mazily och på första dejten. Var nyfiken, öppen och lyhörd, då lär ni känna varandra lättare och har förhoppningsvis riktigt roligt.

4: Våga tänka utanför boxen

Bara för att första dejten ska vara kort behöver ni inte ses över den sedvanliga koppen kaffe eller glaset öl. Det kan bli mer intressant om du föreslår en något annorlunda aktivitet. Gärna något sådant som du gärna själv hade gått på eller gjort. Kanske besöka en konstutställning, paddla kajak eller gå på en shoppingrunda? Allt som gör att det känns mindre som en ”arbetsintervju” är förstås bra.

5: Ring en vän

Inför den första dejten är det klokt att vidta några enkla säkerhetsåtgärder. Ses alltid på en offentlig plats och berätta för någon du litar på var, när och med vem du ska gå på dejt. Vissa brukar be en vän skicka ett sms några minuter efter dejtens start för att ge dig möjlighet att bekräfta att allt känns ok. Hellre det säkra före det osäkra naturligtvis.

6: Undvik fel personer

På Mazily vill vi att stämningen ska vara härlig och ärlig. Om du, mot förmodan, springer på någon (både online eller offline) som förefaller vara lite skum så rekommenderar vi att du blockerar användaren. Om personen dessutom bryter mot våra medlemsvillkor så vill vi att du genast anmäler det till oss.

7: Ta det cool

Att vara nervös och förväntansfull inför en första dejt är helt naturligt. Men försök att ta det lugnt och ställ inte för stora krav på dig själv eller din dejt. Det ska vara kul att dejta, inte leda till prestationsångest och besvikelser. Ta det hela som en kul grej och lita på din magkänsla! Det krävs en gnutta tur för att det ska klicka, men försök se dejten som ett sätt att träffa fantastiska människor som du annars inte skulle ha kommit i slang med. Ett kul möte, även om det inte är the love of your life.

Vi har även skrivit om hur du bäst beter dig online, innan du kommer så långt som en första dejt: 7 dejtingtips för nybörjaren.

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar 1 minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Vi postar inget till din Facebooksida.
eller

Singlar på Mazily

Sagt om "första dejten" på Mazily

 • Du är väl medveten om att du bränner broar med att skriva om dina dejter här? För tänk om denna dejten skiter sig och inte leder någon vart, kan det inte bli svårare att hitta någon ny då?

  2017-01-27 05:32:59
 • Wow. Alltså dejten ni hade gjorde att hon omvärderade saker? Vad är det för dejter du tar folk på egentligen? 👀 Nej numera försöker jag ta reda på vilket håll folk lutar åt politiskt och vissa värdegrunder rent allmänt, innan jag ens funderar på att gå på dejt med dem. Sånt skyltar folk med både medvetet och omedvetet antingen i sina profiler eller när man småpratar lite med dem i text först. Eller ok, på min profil lär man nog inte kunna utläsa så mycket tror jag. Men blir det inte lätt att du får samma resultat om du har ett arsenal av go-to-frågor? jag tänker att inför varje dejt måste man ha en viss öppenhet för att kunna connecta på mer än ett plan. Blir det inte lätt att "rutinen" dödar det lite? Och definiera tråkig?

  2017-01-02 03:14:45
 • har gjort. fast då var dejten nästan slut

  2016-12-29 19:29:03
 • God jul alla roliga. hoppas ni hittar den perfekta dejten undra granen :D

  2016-12-24 23:11:46
 • Tror du har större chans om du slutar kommentera dejten offentligt, jag skulle avsky det.

  2016-12-13 22:30:53