Mazily dödsruna

Illustratör: Okänd

Mazily drog igång sin verksamhet i december 2011 och fick genast ett varmt välkomnande, som ett annorlunda alternativ till de tämligen trista dejtingsajter som dominerade då. Redan 2012 blev Mazily utsedd till en av Sveriges 100 bästa webbsidor (vilket även skedde 2013, 2015 och 2016).

Vi ville vara en bra dejtingtjänst, utan floskler och fuffens, som samlade medlemmarna kring ett gemensamt intresse, oftast med en kulturell koppling. Under 2013 kompletterades Mazily med en evenemangsguide som läste in händelser som var extra populära bland de egna medlemmarna. Kulturfokuset kom sig mer av en slump än som ett medvetet val, fast genom guiden blev inriktningen mer uttalad.

Mazily var en av de första dejtingtjänsterna att nyttja reklam på Facebook som rekryteringskanal. Initialt var det väldigt kostnadseffektivt, så pass lovande att vi även drog igång en lansering i London under 2013. Ganska snart så minskade dock effektiviteten markant och allt fler nya app-baserade dejtingtjänster dök upp. Mazily hade förstås också en app på gång, men vi var ändå lite tagna på sängen av hur fort skiftet gick.

Under åren som följde så fortsatte utvecklingen och det blev allt svårare för oss att konkurrera både med nya tjänster och att hitta nya medlemmar till ett vettigt pris. Samtidigt hade flera i Mazilys grundarskara ”gått vidare” till andra arbeten, som rentav kunde betala ut löner… På Alla Hjärtans Dag 2019 så drog vi slutligen ur sladden till labyrinten. Det var dags, samtidigt som det kändes lite tråkigt att vi inte lyckades förverkliga vår vision om en dejtingtjänst som var lokal, fokuserad kring evenemang och intressen, där konversation, snarare än ytlighet, var viktigt.

Vi vill tacka dig som varit medlem under åren och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi har nu avvecklat verksamheten och raderat medlemsdatabasen. Men vem vet, kanske ses vid labyrintens ände?

5 thoughts on “Mazily har stängt porten

 1. Kanske läser ingen det här men ville bara tacka för en bra tjänst. Jag och min nuvarande man träffades via Mazily för ca 4 år sedan. Vi tänkte ju maila vårt bröllopsfoto till er när vi gifte oss för en månad sedan men insåg att siten var nedlagd :(. Tråkigt! Min brors bästa kompis träffade också sin flickvän via Mazily och de fick en liten dotter för några veckor sedan. Det går att hitta kärleken! Önskar alla er som jobbade med siten lycka till i framtiden!

 2. Så synd !

  Alla andra dejtingsidor som poppar upp som svampar, har ju det gemensamt att det bara är ruffel och båg, och otroligt dyrt förstås. Jag vågar påstå att äkta profiler på dessa sidor kan man nog räkna på ena handens fingrar, . . .för ALLA dessa sidor tillsammans.

  Om det är dessa sidor som konkurrerade ut er, så torde de flesta vara mogna att återvända till er vart efter som de upptäcker att allt bara är fejk.

  Mazily var inte en sida för s.k. sexdating, och det var ju bra. Den delen av en eventuell kontakt via Mazily fick man ordna själv. ;-)
  Allt ska inte vara serverat, då är ju halva tjusningen borta.
  Hoppas att ni återkommer, för jag är övertygad om att det finns ekonomiskt underlag för att seriösa människor ska kunna träffas på detta moderna sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*