Mazily dödsruna

Illustratör: Okänd

Mazily drog igång sin verksamhet i december 2011 och fick genast ett varmt välkomnande, som ett annorlunda alternativ till de tämligen trista dejtingsajter som dominerade då. Redan 2012 blev Mazily utsedd till en av Sveriges 100 bästa webbsidor (vilket även skedde 2013, 2015 och 2016).

Vi ville vara en bra dejtingtjänst, utan floskler och fuffens, som samlade medlemmarna kring ett gemensamt intresse, oftast med en kulturell koppling. Under 2013 kompletterades Mazily med en evenemangsguide som läste in händelser som var extra populära bland de egna medlemmarna. Kulturfokuset kom sig mer av en slump än som ett medvetet val, fast genom guiden blev inriktningen mer uttalad.

Mazily var en av de första dejtingtjänsterna att nyttja reklam på Facebook som rekryteringskanal. Initialt var det väldigt kostnadseffektivt, så pass lovande att vi även drog igång en lansering i London under 2013. Ganska snart så minskade dock effektiviteten markant och allt fler nya app-baserade dejtingtjänster dök upp. Mazily hade förstås också en app på gång, men vi var ändå lite tagna på sängen av hur fort skiftet gick.

Under åren som följde så fortsatte utvecklingen och det blev allt svårare för oss att konkurrera både med nya tjänster och att hitta nya medlemmar till ett vettigt pris. Samtidigt hade flera i Mazilys grundarskara ”gått vidare” till andra arbeten, som rentav kunde betala ut löner… På Alla Hjärtans Dag 2019 så drog vi slutligen ur sladden till labyrinten. Det var dags, samtidigt som det kändes lite tråkigt att vi inte lyckades förverkliga vår vision om en dejtingtjänst som var lokal, fokuserad kring evenemang och intressen, där konversation, snarare än ytlighet, var viktigt.

Vi vill tacka dig som varit medlem under åren och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi har nu avvecklat verksamheten och raderat medlemsdatabasen. Men vem vet, kanske ses vid labyrintens ände?

11 thoughts on “Mazily har stängt porten

 1. Kanske läser ingen det här men ville bara tacka för en bra tjänst. Jag och min nuvarande man träffades via Mazily för ca 4 år sedan. Vi tänkte ju maila vårt bröllopsfoto till er när vi gifte oss för en månad sedan men insåg att siten var nedlagd :(. Tråkigt! Min brors bästa kompis träffade också sin flickvän via Mazily och de fick en liten dotter för några veckor sedan. Det går att hitta kärleken! Önskar alla er som jobbade med siten lycka till i framtiden!

 2. Så synd !

  Alla andra dejtingsidor som poppar upp som svampar, har ju det gemensamt att det bara är ruffel och båg, och otroligt dyrt förstås. Jag vågar påstå att äkta profiler på dessa sidor kan man nog räkna på ena handens fingrar, . . .för ALLA dessa sidor tillsammans.

  Om det är dessa sidor som konkurrerade ut er, så torde de flesta vara mogna att återvända till er vart efter som de upptäcker att allt bara är fejk.

  Mazily var inte en sida för s.k. sexdating, och det var ju bra. Den delen av en eventuell kontakt via Mazily fick man ordna själv. ;-)
  Allt ska inte vara serverat, då är ju halva tjusningen borta.
  Hoppas att ni återkommer, för jag är övertygad om att det finns ekonomiskt underlag för att seriösa människor ska kunna träffas på detta moderna sätt.

 3. This is sad. I didn’t know. However, I must say that I am grateful for the platform and having been able to take part of it. I met my girlfriend via Mazily 6 years ago. On paper, I would never have put us together, yet there was some kind of irrefutable magic. Had it not been for Mazily, I have serious doubts we would have met. A huge thank you. Rest in Peace.

 4. Oj verkligen synd! Jag var med typ 7 år sedan och träffade min kärlek genom sajten. Fast forward till nu, så är vi gifta och har två barn. Så… tack för det :)

 5. Sad… But at the same time, I’m glad I could participate – back in 2017/18.
  I wasn’t focused on finding a partner – as I’m living in Germany – but this app was the best way to connect easily to swedish women! I had interesting conversations; there was a right-wing girl in my age and we could talk all day long about politics, even though my heritage is persian, I really liked her. If you read this; I hope you’re doing well!

 6. Jag hamnade här av en slump så visst läser jag!

  Saknar verkligen sajten, träffade så otroligt många härliga människor och fick vänner för livet via er sajt, också underbara romanser även om kärleken med stort K inte fanns i klientelet.

  Finns verkligen ett stort behov av en ny fräsch dejtingsajt i stil med Mazily där man kan kommunicera och utbyta tankar och erfarenheter, och lära känna människor lite djupare än vad man kan på de existerande dejtsidorna, . Tror Mazily hade kunnat fungera igen med lite utveckling. Ni lade ju ner samtidigt som HP förändrade sin sida och tappade all charm så behovet är stort. Mazily var dessutom otroligt snygg och kalendern var toppen!

 7. Jag var medlem under ett antal år. Jag har aldrig – varken dessförinnan eller efter – blivit så illa behandlad av medlemmar på någon sida. För mig kom Mazily att stå för falskhet och pretantioner. Kulturellt intresse som kuliss. Vila i frid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*