Mazily har stängt porten

Mazily dödsruna

Illustratör: Okänd

Mazily drog igång sin verksamhet i december 2011 och fick genast ett varmt välkomnande, som ett annorlunda alternativ till de tämligen trista dejtingsajter som dominerade då. Redan 2012 blev Mazily utsedd till en av Sveriges 100 bästa webbsidor (vilket även skedde 2013, 2015 och 2016).

Vi ville vara en bra dejtingtjänst, utan floskler och fuffens, som samlade medlemmarna kring ett gemensamt intresse, oftast med en kulturell koppling. Under 2013 kompletterades Mazily med en evenemangsguide som läste in händelser som var extra populära bland de egna medlemmarna. Kulturfokuset kom sig mer av en slump än som ett medvetet val, fast genom guiden blev inriktningen mer uttalad.

Mazily var en av de första dejtingtjänsterna att nyttja reklam på Facebook som rekryteringskanal. Initialt var det väldigt kostnadseffektivt, så pass lovande att vi även drog igång en lansering i London under 2013. Ganska snart så minskade dock effektiviteten markant och allt fler nya app-baserade dejtingtjänster dök upp. Mazily hade förstås också en app på gång, men vi var ändå lite tagna på sängen av hur fort skiftet gick.

Under åren som följde så fortsatte utvecklingen och det blev allt svårare för oss att konkurrera både med nya tjänster och att hitta nya medlemmar till ett vettigt pris. Samtidigt hade flera i Mazilys grundarskara ”gått vidare” till andra arbeten, som rentav kunde betala ut löner… På Alla Hjärtans Dag 2019 så drog vi slutligen ur sladden till labyrinten. Det var dags, samtidigt som det kändes lite tråkigt att vi inte lyckades förverkliga vår vision om en dejtingtjänst som var lokal, fokuserad kring evenemang och intressen, där konversation, snarare än ytlighet, var viktigt.

Vi vill tacka dig som varit medlem under åren och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi har nu avvecklat verksamheten och raderat medlemsdatabasen. Men vem vet, kanske ses vid labyrintens ände?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*