Konserter i Göteborg

Dölj text

Det spelar ingen roll om du föredrar att gå på små intima klubbspelningar eller stora stadiumkonserter. Det finns möjlighet att se alla typer av konserter i Göteborg. Stora internationella stjärnor, nya heta artister såväl som mindre akter spelar regelbundet i Göteborg.

De allra största utomhuskonserterna äger rum på Ullevi. Artister som till exempel Bruce Springsteen, Madonna, U2, Metallica och Håkan Hellström har stått på Ullevis scen och spelat för omkring 60000 i publiken. På Scandinavium hålls de största inomhuskonserterna, välkända artister som till exempel Queen, Dire Straits, Depeche Mode, Birgit Nilsson, Justin Timberlake och Elton John har uppträtt där.

För mindre konserter i Göteborg (men ändå större än klubbspelningar) är Trägår’n och Liseberg bra scener. På Trägår’ns scen står såväl större svenska artister som alternativa internationella artister. Lisebergs konsertprogram är ofta bredare utformat för att passa så många som möjligt men där återfinns ändock en del guldkorn.

Vill du ta med din dejt på intimare konserter i Göteborg finns det en rad klubbar som har spelningar. Bland andra så har Jazzhuset, Sticky Fingers, Pustervik, Yaki-Da och Henriksberg ofta spännande konsertprogram innehållande både internationella och svenska artister som ofta tillhör lite mer alternativa genrer.

Det finns även några festivaler som kan vara värda att känna till. Way Out West är den mest kända. Den tar plats i Slottsskogen och programmet brukar präglas av mer alternativa artister, såväl större internationella artister som svenska akter. En annan festival som brukar ha ett spännande program är Knarrholmen. Festivalen äger rum på ön Knarrholmen ute Göteborgs södra skärgård. Under Kulturkalaset brukar det kunna bjudas på några bra konserter i Göteborg även om programmet ofta är lite spretigt.

I Mazilys guide nedan får du en överblick vilka konserter i Göteborg som är aktuella just nu.