Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
Vernissage Hilda Hellström "I do spend time in nature"

Vernissage Hilda Hellström "I do spend time in nature"

Berg Gallery AB
Du är välkommen på vernissage för Hilda Hellströms separatutställning "I do spend time in nature" på Berg Gallery torsdagen den 12 januari klockan 17 till 20.

Hilda Hellströms verk har visats på museer runt om i världen, bland annat på Göteborgs Konstmuseum, The British Craft Council, MAK Vienna, V&A London, London Design Museum, MUDAC Lausanne, Tramway Glasgow och Shanghai Power Station Art Museum. ”I do spend time in nature” är hennes första separatutställning på ett galleri i Sverige.

Hilda Hellströms verk utgår i denna utställning från definitioner av det naturliga, och av hur naturen framställs som en estetiserad upplevelse separerad från människan och i motsats till kulturen. Vad betyder och hur uppfattas egentligen natur, materialitet och hantverk i en allt mer digitaliserad värld?

I 15 väsensskilda skulpturer i kombinationer av jesmonite, antracit, polyester, stengods, tenn och trä har hon angripit temat från olika håll genom en materialitet som hon, mer eller mindre uppenbart, associerar till temat.

Hilda är född 1984 i Göteborg och bor idag i Köpenhamn. Hon har utbildat sig på La Massana i Barcelona, Københavns Tekniske Skole, Gerlesborgsskolan i Stockholm, Beckmans designhögskola och Royal College of Art i London 2010 - 2012.

Hon tilldelades Sten A Olssons kulturstipendie för 2014 och blev vald till årets Konsthantverkare av tidningen Residence 2015 med motiveringen "Hilda Hellströms konst uppstår i friktionen mellan naturen och det konstgjorda, mellan känslan och forskningen, mellan klippan och 3D-printern. Med jesmonite – gips mixat med akryl – förvandlar Hellströms konsthantverk jordskorpans berättelser till gåtfull kalejdoskopisk skönhet”.

Hon har under det senaste året bland annat visats på Eskilstuna Konstmuseum, Växjö Konsthall, Designmuseet i Helsingfors och the British Craft Council i London. Under nästa år visas hon, förutom på separatutställningen på Berg Gallery, bland annat i Köpenhamn, Miami och New York.

Utställningen pågår fram till den 4 februari.

Hjärtligt välkommen på vernissagen torsdagen den 12 januari klockan 17.00

Gå till evenemangets webbsida..

  • torsdag, 12 jan 2017 17:00 - 20:00

Hitta någon att gå med!

Mazily är en dejtingsajt som samlar trevligt folk som gärna hittar på saker. Är du singel så kan du bli medlem och se vilka andra singlar som också är intresserade av detta evenemang. Kanske föreslå en dejt? Vårt mål är att göra det enklare att träffas.

Bli medlem
Annons