De flesta dejtingsajter kostar pengar, men det finns också många gratis dejtingsidor.
Prova Sveriges bästa dejtingsida!
Bli medlem på Mazily idag!
Att bli medlem tar max en minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Mazily har nu stängt :(

Vi vill tacka dig som varit medlem och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi kommer nu att avveckla verksamheten och radera vår medlemsdatabas, men vi ses kanske i labyrintens andra ände?

/Mazilyteamet

Gratis dejtingsidor, vilken passar dig bäst?

Nätdejting har de senaste åren blivit alltmer populärt. Dejtingsajter kan vara ett bra sätt att komma i kontakt med singlar som du annars inte skulle ha träffat. De flesta dejtingsajter kostar pengar, men det finns också många gratis dejtingsidor. Oavsett gratis eller ej, kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Mazily ger dig lite tips på saker att tänka på när du väljer dejtingsida!

I takt med att nätdejting har blivit alltmer socialt accepterat har antalet dejtingsidor, dejtingappar eller sociala nätverk som gränsar till dejting ökat dramatiskt. Det är en dejtingdjungel där ute och det kan vara svårt att veta vilken av alla dessa sidor/appar som det är bäst att registrera sig på. Det finns helt gratis dejtingsidor, men de flesta av de stora dejtingsajterna tar betalt i någon form. Det kostar att upprätthålla en bra tjänst och en stor tillströmning av medlemmar, varför medlemsavgifter är vanligt. Andra tjänster finansieras av reklam, medan vissa är gratis i väntan på att hitta en stor publik som sedan kan kapitaliseras.

Oavsett vad du söker för dejter och om du kan tänka dig att betala eller ej, så kan det vara bra med lite självrannsakan för att kunna göra rätt val. Vi listar här några saker att fundera på innan du registrerar dig:

Stor eller liten sajt?

De allra största sajterna marknadsför sig själva med att de har hundratusentals, ja ibland miljontals, med singlar. Huruvida det är sanning eller inte låter vi vara osagt, men oftast är antalet verkligen aktiva medlemmar i ditt område inte fullt så imponerande. Det är också lätt att lura sig själv med att många automatiskt är lika med bra. Risken finns att det blir lite av gräset är nog grönare på andra sidan och att du, liksom dina potentiella beundrare, inte klarar av att göra ett förnuftigt val utan ständigt lockas att browsa vidare. Det finns flertalet studier som pekar på att ett för stort urval leder till att vi faktiskt gör ett sämre val! Däremot är det förstås tråkigt om det inte händer någonting, varför en sajt som är relativt stor i just din stad troligen är ett bra val. Lagom är bäst och det är ju heller ingen nackdel om det är enkelt att träffas.

Tyvärr skyltar nästan inga dejtingsajter med antalet aktiva medlemmar i just din region varför man ofta tvingas köpa grisen i säcken och testa, eller gå på rekommendationer i någon form.

Allmän eller nischad dejtingsida?

Eftersom nätdejting har blivit så populärt finns det numera en uppsjö av sidor, både mer allmänna hållna och mer nischade. De stora sidorna vill samla alla typer av singlar från överallt, medan mer de nischade sidorna försöker attrahera singlar som har vissa typer av intressen/läggningar/värderingar/etcetera.

Vill du söka brett och förutsättningslöst så kan de större sidorna vara ett bra val. Problemet är dock att de oftast inte har någon sökfunktion, utan endast filtrering, varför det kan vara svårt att hitta rätt. Har du inga bestämda önskemål funkar det bättre. Söker du en partner som delar vissa saker med dig, kan det vara lättare att leta sig till en sida som genom sin nisch samlar folk med vissa intressen eller liknande. Urvalet blir då minde brokigt, ungefär på samma sätt som att olika nattklubbar har olika publik.

Betald eller gratis dejting?

Många sidor marknadsför sig genom att säga de är gratis dejtingsidor men oftast är det ett marknadsföringstrick. Det som i själva verket är gratis är att registrera en profil och att söka runt. För att sedan verkligen kunna kommunicera och komma ut på dejt så krävs det ändå att du betalar.

Vårt bästa tips är att du läser på ordentligt om dejtingsidans villkor innan du registrerar dig. Går det att uttyda vad som är gratis och vad som kostar? Det finns flera fördelar med att betala för sin nätdejting; oftast är medlemmarna seriösare och mer målinriktade, och eftersom sajten tjänar pengar har de råd att upprätthålla en bra sajt vad beträffar kvalité och service (även om man ibland undrar), liksom att se till så att tillströmningen av nya medlemmar är stor.

Om du tycker det är viktigt att det ska vara gratis så finns det fortfarande många sajter att välja från, men du bör nog hålla dig till de större, då de mindre oftast har tämligen få medlemmar (då det kostar att få in nya medlemmar). Undantaget är möjligen alla de nya dejtingappar som kommer hela tiden. De drivs oftast på hype och där kan medlemsantalet öka snabbt (för att några månader senare ha ersatts av en annan app). Seriositeten i dejtingapparna är oftast lägre, men kan vara värt att testa, åtminstone som ett komplement.

Sedan finns det kompromisser (som t.ex. Mazily) där vissa delar av tjänsten är gratis, men som kostar om man vill åt hela funktionsutbudet. Det medger att man faktiskt kan testa gratis, men kräver oftast att man betalar för att kunna använda dem smärtfritt.

Vi kan konstatera att många är dumsnåla när det gäller att betala för sin dejting. Hur mycket spenderar man inte på krogen och liknande saker, delvis i syfte att hitta en partner? Någon hundralapp i månaden på en dejtingsajt kanske inte är en så dålig investering trots allt?

Personlighetstest och matchningar eller ge användaren ansvaret?

Många dejtingsajter har personlighetstester och utifrån dem avancerade matchningssystem som hjälper dig att ”hitta din perfekta partner”, med bas i något som en Prof. Dr i psykologi tagit fram på kammaren. Det fungerar säkerligen ibland, men flertalet studier har visat att de algoritmer som dejtingbolagen använder, vetenskapligt grundade eller ej (oftast det senare), inte har några påvisbara fördelar jämte att välja i blindo. Vill du göra ett långt personlighetstest och få en "analys" av din personlighet så är det förstås en ypperlig möjlighet, men du bör nog ta det hela med en nypa salt. En annan skola är att låta användaren själv göra sitt urval (t.ex. genom att söka) och med hjälp av nischning eller annorlunda funktioner få användare att komma i kontakt med passande singlar.

Medlem på flera dejtingsidor?

Självklart kan du registrera dig på flera dejtingsidor eller appar samtidigt. Det kan vara ett bra sätt att förstå skillnaderna; räcker det med en flirtapp, är gratis dejting min grej och så vidare. Risken är dock att det blir lite ”gräset är grönare” över ditt sökande efter nya singlar och nya sajter. Hittar du en dejtingsida som du tycker är ok så kan det vara lämpligt att fokusera på den för en tid. Glöm heller inte att nätdejting lämpar sig bäst som ett komplement till vardagliga möten, så du inte passerar drömdejten med näsan i mobilappen.

Vad är Mazily?

Mazily är en av Sveriges största dejtingsidor, med särskilt många medlemmar i storstadsregionerna. Vi har också en kulturguide för Stockholm, Göteborg och Malmö och vill på så sätt underlätta för våra singlar att komma ut på dejter i samband med kul saker som händer på stan. Vi har även en mobilapp, men den är än så länge lite begränsad, varför vi rekommenderar dig att börja med webben.

Du kan använda Mazily helt gratis, men med ett tak på hur många andra medlemmar du själv kan kontakta per vecka och med lite färre finesser. Om du däremot köper Mazily Pop (vårt premium-erbjudande) kan du kontakta obegränsat med singlar, ta del av alla finesser (som att styra över din synlighet) samt hitta erbjudanden från våra samarbetspartners. Vi tar betalt för att kunna fortsätta utveckla tjänsten, samt upprätthålla en god medlemstillströmning.

Mazily har inga personlighetstester, utan tror att våra medlemmar själva är bäst lämpade att hitta en bra dejt (till exempel genom att använda vår sökfunktion där man kan söka på nyckelord/taggar). Vi uppmuntrar också till att ses i samband med evenemang från vår kulturguide. Vi har även ett statusflöde som liknar det på Facebook där man kan lära känna potentiella dejter på ett mer naturligt sätt än en statisk profilsida.

Söker du efter gratis dejtingsidor så tycker vi definitivt att du ska testa Mazily. Vi är ett annorlunda alternativ till de stora mass-sajterna och det går att komma ut på dejter helt gratis. Välkommen!

Mazily i siffror

Geografisk fördelning (%)

48 Stockholm
18 Göteborg
16 Malmö
18 Övriga

Snittålder (år)

33 Män
32 Kvinnor

Åldersfördelning (%)

39 18-30 år
48 31-45 år
9 46-60 år
4 + 60 år

Könsfördelning (%)

49 Män
51 Kvinnor

Mazily har bland annat uppmärksammats i

SVT, DN, Sveriges Radio, Göteborg Posten, Nöjesguiden. Internet World Topp 100 - 2012 och 2013.
Mazily Appen

Mazily-appen

Till iOS och Android

Ladda ner från App Store Ladda ner från Google Play

Singlar på Mazily

Sagt om "dejting" på Mazily

 • Hur ska en tolka den nya funktionen "Fyll i din profil och få gratis POP-dagar" när en besöker sin profil? Tycker det osar lite "Kungen är död, länge leve kungen" över det hela.

  2019-02-14 16:27:22
 • Hej, jag har skrivit om Singel i Sverige som kanske kan vara ett alternativ Gratis provmånad för alla på Mazily Du kan ju kika på det o se om det passar. Personligen ser jag inte någon av dessa båda sighter som datingsighter utan mer som kompis/vänsighter även om jag vet att folk hittat varann där

  2019-02-12 22:50:10
 • Jag har fått gratis pop, har du? Det är ju bara att skriva på.

  2019-02-12 21:15:29
 • ... och som avskedsgåva verkar alla ha fått gratis popdagar.

  2019-02-12 21:13:08
 • Sorgligt sorgligt att Mazily lägger ner 😢 Enda intressanta dejting appen på nätet. Så nu är det sista ( dansen ) chansen att flirta med mig och kanske har jag turen att få följa med dig på en spännande dejt 🤗

  2019-02-12 17:12:32