Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Dejtingtips i Stockholm

Det finns onekligen en massa spännande och roliga dejtingtips i Stockholm. Sveriges huvudstad bjuder upp till fantastisk dejting. För att hjälpa dig och din framtida dejt i jakten på den perfekta mötesplatsen har vi skapat en guide över dejtingtips i Stockholm.

Barer och klubbar

Precis som det anstår en huvudstad finns det ett stort utbud av allting, så även barer och klubbar. Oavsett vilken stadsdel du befinner dig i så finns det trevliga barer och klubbar. Vi har här försökt att plocka ut några av våra bästa dejtingtips i Stockholm.

Söder beskrivs ofta som en ung, urban och kreativ stadsdel. Mazily-favoriter bland barerna där är Pet Sounds Bar, Babylon, Indigo, Bar Nada, Judith & Bertil ,Tjoget/Linje Tio, Mbargo, Himlen och Södra Teatern (har flera trevliga barer).
I Gamla Stan trängs många turister på de trånga gatorna och barerna är ofta blandade i sina stilar för att passa så många som möjligt – på gott och ont. Våra favoriter är Le Rogue, Tweed, Cultur bar & restaurant och Stampen Jazzpub.
Vid Stureplan med omnejd blandas stekarhouse med kulturelit. Till Mazily-favoriter i området hör bland annat Taverna Brillo, East, Lilla baren på Riche, Häktet och Berns.
I Vasastan ligger klassikern Tranan, men även barer som Musslan, Bistrot Paname, Storstad, Olssons skor (bakficka till Storstad), Tennstopet och Paus hör till Mazily-favoriterna.
På Kungsholmen händer som vanligt inte så mycket (trots holmens centrala läge), även om det blivit lite bättre de senaste åren.

Kanske vill du och din dejt ta er kväll vidare ut i natthimlen, byta baren mot klubben och dansa er svettiga tills gryningen kommer?
På Söder hör Debaser Strand och Medis, Trädgården (sommarhalvåret)/Under Bron (vinterhalvåret) och Marie Laveau till våra favoriter.
Mitt emellan Söder och Stureplan, i Kungliga Konsthögskolans gamla lokaler huserar F12 Terassen, Stockholms kanske konstigaste och kreddigaste sommarklubb. De har dessvärre förlorat sitt danstillstånd, men är ändå populärt.
Vid slutet av Kungsbron ligger sommarklubben Sommar (på Kungsholmen!)– som påminner lite om ett klubbområde. Med olika dansgolv för olika genrer finns det garanterat något att skaka loss till.
Runt Stureplan hör Spy Bar, Obaren (inne på Sturehof), Berns och Nalen till Mazilys klubbfavoriter.

Fler barer och klubbar i Stockholm

Teater och föreställningar

För teaterdejten finns det många alternativ och inriktningar, oavsett om du och din dejt föredrar klassisk dramatik, fria teatergrupper, revyer eller modern dans.

Nationalscenen Dramaten och Stockholms Stadsteater är de största och mest kända teaterscenerna. Andra kända teatrar är till exempel Scalateatern, Södra Teatern, Orionteatern, Teater Brunnsgatan Fyra, Teater Giljotin och Teater Tribunalen. Där spelas ofta nyskapande föreställningar som är passande dejtingtips i Stockholm. De fria teatergrupperna Teater Galeasen och Dramalabbet skapar spännande teaterföreställningar på olika scener runt om i Stockholm.

Vill ni hellre gå på en lättsammare scenföreställning så spelas det revyer, farser och musikaler på Chinateatern, Göta Lejon, Maximteatern och Oscarsteatern.

Kulturhuset, Moderna Dansteatern och Dansens Hus är stora scener för den moderna dansen. Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett. Ett spännande dejtingtips i Stockholm är annars att gå på den lite modernare och progressivare Folkoperan, som vill skapa opera för folket i modern tappning.

Tips på teater och föreställningar i Stockholm

Konserter

Stockholm är naturligtvis en attraktiv konsertstad med en blandning av världsstjärnor, nya, heta artister och mindre akter. Att ta med din framtida dejt på en konsert är onekligen ett bra dejtingtips i Stockholm!

För de stora utomhuskonserterna är det Stockholm Stadion, Friends Arena eller Tele2 Arena som gäller. För lite mindre, men fortfarande stora utomhuskonserter brukar Gröna Lund presentera ett spännande konsertprogram.

Cirkus, Ericsson Globen, Hovet och Konserthuset har ofta större inomhuskonserter med internationella artister. Nalen, Södra Teatern, Berns och Annexet gästas också av stora akter, men med lite mer alternativ prägel. Debaser Medis och Strand, Marie Laveau, Obaren, Bonden Bar, Lilla Hotellbaren och Landet är några spelställen där det är möjligt att se mindre klubbspelningar.

Aktuella konserter i Stockholm

Konst

Precis som inom övriga kategorier finns det goda möjligheter att beskåda konst av absolut internationell toppklass i Stockholm, oavsett om det rör sig om samtida eller äldre konst.

Det finns naturligtvis en rad bra museer att besöka. Nordiska museet, Moderna Museet, Thielska Galleriet, Sven Harrys, Prins Eugenes Waldemarsudde och Nationalmuseum (som för tillfället är stängt för renovering – men visar delar av sin samling på Konstakademien) är alla museer som visar upp välkända verk på spännande utställningar.

Det finns även en rad intressanta konsthallar att besöka. Bonniers Konsthall, Artipelag (på Värmdö), Millesgården, Färgfabriken, Liljevalchs Konsthall och Marabouparken är alla bra dejtingtips i Stockholm.

Vill du (eller din dejt) hellre gå på en konstvandring finns det en hel del möjligheter. De har ofta fokus på den offentliga konsten i stadsrummet. Konstvandringar finns i bland annat i Hammarby Sjöstad, Humlegården, Observatorielunden och Tunnelbanan. På söder går det att gå på vandring i kända Söderprofilers (ofta författare) fotspår.

Fotografiska har i den närmaste blivit en modern klassiker. De visar modern och samtida fotokonst och är ytterst välbesökt. Att flanera bland gallerierna på Hornsgatspuckeln är också ett trevligt dejtingtips i Stockholm.

Konst i Stockholm

Andra aktiviteter

Det finns även andra spännande dejtingmöjligheter. Att se ett Stockholmsderby i fotboll är en riktig folkfest och ypperligt för den sportrelaterade dejten, även om du och din dejt inte kommer att vara ensamma...

Hornstulls Marknad är ett annat härligt dejtingtips, vandra bland food-trucksen och marknadsstånden där det säljs bland annat design, kläder, konst och möbler.

Är vädret på din sida är förstås klassiska dejtingtips som en promenad längs Djurgården eller att hoppa på en skärgårdsbåt inte helt fel det heller.

Litteratur i Stockholm Film i Stockholm Sport i Stockholm

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar max en minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Bli medlem på Mazily

Singlar i Stockholm

Aktuella events i Stockholm

Hittade inga aktuella events.

Fler evenemang i Stockholm

Sagt om Stockholm på Mazily

 • halloj begriper nog inte riktigt om Mazilyan Adults finns IRL eller ej....Vi hade ju en dialog igång förra sommaren kring gräsklippare och solceller mm. Skulle det vara kul att ha fortsatt kontakt och kanske ses någon gång tycker du? Jag finns i Stockholm litet då och då och hälsar på några kompisa

  2019-02-13 20:53:17
 • Så vad har hänt sedan sist, jo jag är numera husägare. Har plötsligt gigantiskt mycket plats. Up yours Stockholm och orimliga andrahandshyror.

  2019-02-06 18:18:02
 • Blivit tillfrågad av en som ordnar "consious speedating' att kolla intresset hos killar. Kan det finnas någon här som är nyfiken? Det kommer att ske i Stockholm på lördag. Intresse? Jag har inte själv provat så kan egentligen inte svara på frågor men det kan: https://www.facebook.com/martina.stal

  2019-01-31 06:56:43
 • Blivit tillfrågad av en som ordnar "consious speedating' att kolla intresset hos killar. Kan det finnas någon här som är nyfiken? Det kommer att ske i Stockholm på lördag. Intresse?

  2019-01-31 01:44:58
 • So many interesting people here! Fond of books like "Alice's Adventures in Wonderland"(http://aliceinwonderland150.com). Fond of Glenn Gould. Fond of Kieslowski's Trois couleurs (Bleu is my favo) Fond of "In Treatment" (ever seen the Israeli original "BeTipul"?) Wish I was i Stockholm to share.

  2019-01-29 20:44:46