Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Dejtingtips Göteborg

Det finns en uppsjö av bra dejtingtips i Göteborg, oavsett om du och din dejt vill dricka billig öl på Andra Långgatan eller se en utställning på Göteborgs Konsthall. På Mazily finns en medlemsskapad evenemangsguide, men som komplement till den har vi här även skapat en guide över härliga dejtingtips i Göteborg.

Barer och klubbar

Det finns flera bra stråk för den som är sugen på en drink eller en öl, beroende på vad du gillar. Kvarteren runt Andra Långgatan, Linnegatan, Magasingatan och Avenyn är alla pulserande områden.

Den av Håkan Hellström omsjungna Andra Långgatan är navet för det alternativa nöjeslivet i Göteborg med barer som Café Publik, Holy Moly, Kellys, Kings Head, Vink och The Rover. Linnegatan beskrivs ofta som göteborgarnas egna Avenyn med barer som Kino, Stearin, Dubbel Dubbel och Jerntorgets Brygghus.
Stråket runt trendiga Magasingatan huserar bland annat den Mexico-inspirerade baren Puta Madre med Sveriges största utbud av tequilasorter. Andra bra barer i området är M2, Bara Magnus, Lou Lou.
På Avenyn blandas högt och lågt i ett gediget utbud av barer och nattklubbar såsom Le Pain Français, Push, Lounge(s), Valand och Locatelli.

När kvällen övergår i natt och baren ska bytas mot dansgolv då finns det några verkliga klassiker. De gamla jazzklubbarna Nefertiti och Jazzhuset har numer bytt ut jazzkostymen mot mer eklektiska och moderna tongångar och huserar idag några av Göteborgs bästa dansgolv. Pustervik, Yaki-Da, Clooney’s och Sticky Fingers är också välkända nattklubbar i Göteborg, Pingisklubben på Pustervik är en riktig höjdare.

Fler barer och klubbar i Göteborg

Teater och föreställningar

I Göteborg finns goda förutsättningar för den som vill se en teater- eller scenföreställning.

Göteborgs Stadsteater är, med sina två scener Stora Scen och Nya Studion, en av Sveriges största scener för dramatiska skådespel. Som en del i Stadsteatern finns även Backa Teatern med sin inriktning mot barn och unga. På Folkteatern spelas ofta nyskriven dramatik.

För er som hellre föredrar att se en krogshow eller revy är Lorensbergsteatern, Rondo eller Lisebergsteatern värda att hålla koll på. På Göteborgsoperan sätts det förutom operor även upp dansföreställningar, modern balett och musikaler.

Tips på teater och föreställningar i Göteborg

Konserter

I Göteborg finns det utmärkta förutsättningar att se såväl internationella som svenska storstjärnor men naturligtvis finns det även scener för mindre akter.

De största konserterna hålls under vinterhalvåret på Scandinavium och under sommarhalvåret på Nya Ullevi, med en kapacitet på upp till 60 000 personer. I Slottsskogen arrangeras varje år festivalen Way Out West.

För lite mindre konserter (men ändå större än en klubbspelning) är både Trägår’n och scenen på Liseberg bra. Båda har ofta ett brett spektra av artister och shower i sina evenemangskalendrar. På Göteborgs Konserthus huserar Sveriges Nationalorkester och byggnaden har lovordats för sin akustik.

Vill du och din dejt istället gå på klubbspelning är bland andra Sticky Fingers, Jazzhuset, Yaki-Da, Henriksberg och Pustervik bra ställen att leta efter en spännande artist att se tillsammans.

Aktuella konserter i Göteborg

Konst

För den inbitne konstälskaren finns det en hel del bra dejtingtips i Göteborg. Att gå på en utställning är absolut ett bra dejtingtips i sig.

På Göteborgs konstmuseum kan ni se konst från 1400-talet och framåt, museet har en nordisk profil men det finns även äldre nederländsk och fransk konst, från Rembrandt, Van Gogh, Monet och Picasso.
På Göteborgs Stadsmuseum går det att uppleva Göteborgs utveckling som stad från dåtid till nutid. För er som uppskattar samtidskonst så är Göteborgs Konsthall platsen för er dejt.
Röhsska Museet är Sveriges enda museum för mode, design och konstslöjd. Kanske är det där ni upptäcker ert gemensamma intresse för Josef Frank-textilier?

Konst i Göteborg

Andra aktiviteter

Det finns naturligtvis många andra bra dejtingtips i Göteborg. Gillar ni att gå och se någon sport finns det goda möjligheter. Göteborg är traditionellt sett en riktig fotbollsstad, men även ishockey, innebandy och handboll har med åren vuxit till stora sporter.

Det finns också en rad årligen återkommande evenemang som kan vara roliga, lite alternativa dejtingtips i Göteborg. Till exempel så är HBTQ-festivalen West Pride, Bokmässan och Kulturnatta spännande dejtingtips.

Annars är ju Göteborg känd för alla sina fik, så kanske är det inte svårare än att ta en kaffe på ett mysigt fik i Haga? Om vädret visar sig från sin goda sida så finns förstås både Göteborgs skärgård och flera parker och grönområden, både i staden (Slottskogen, Kungsparken, Liseberg) eller runtom (Delsjöområdet, Änggårdsbergen, Sandarna). Släpp loss fantasin.

Litteratur i Göteborg Film i Göteborg Sport i Göteborg

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar max en minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Bli medlem på Mazily

Singlar i Göteborg

Aktuella events i Göteborg

Fler evenemang i Göteborg

Sagt om Göteborg på Mazily

 • Hoppas det blir bättre och att det blir mycket dansade framöver. Jag vet hur frustrerande det är att inte kunna dansa. Mina knän har dock äntligen blivit dansbara igen. :-) Lycklig! 🐝 Undrar också ärligt varför du ignorerar mig och mina kommentarer? Eftersom vi har en hel del gemensamt tycker i alla fall jag att det vore trevligt att göra bekantskap. Om det leder till något annat är väl en annan fråga. Jag är inte desperat efter en partner, men vill gärna ha fler likasinnade i min umgängeskrets. Är jag för gammal? Det tycker jag också, men det kan jag inte göra något åt. Bor jag för långt bort? Tycker jag inte. Det går tåg. 🌍 Önskar dig en fin julhelg med god vegomat! Själv åker jag till dottern i Göteborg över jul och i början av januari bär det av till Toscana på Bluesdans. :-) 🎶 👣 Lena 🍀

  2018-12-13 09:11:16
 • Resan från Göteborg till Landskrona och träffade kompis

  2018-12-08 22:13:52
 • Evenemang Göteborg Jag förväntar,mig inte mycket från denna typer av sidor men om jag träffar en enda ny vän så skulle massor vara vunnet. Vad sägs om att vi ses alla som vänner på en pub/bar i Göteborg? Jag ordnar gärna om intresse finns. Hör av er så bestämmer vi dag tid o plats.

  2018-12-07 18:01:50
 • 70talet, det var tider det. Livet i Göteborg var så hårt att tillåmed vitsipporna var svarta.

  2018-12-03 17:00:59
 • Clutch på Pustervik. Bra grejer. Två reflektioner: alla skägg I Göteborg lyckades få plats i lokalen.Fascinerande. Varför går folk på konsert, med band de uppenbart gillar, brötfulla? För att sedan missa halva spelningen pga har svårt att stå upp utan stöd och hålla sig vid medvetande

  2018-12-01 21:02:22