Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Dejtingtips Göteborg

Det finns en uppsjö av bra dejtingtips i Göteborg, oavsett om du och din dejt vill dricka billig öl på Andra Långgatan eller se en utställning på Göteborgs Konsthall. På Mazily finns en medlemsskapad evenemangsguide, men som komplement till den har vi här även skapat en guide över härliga dejtingtips i Göteborg.

Barer och klubbar

Det finns flera bra stråk för den som är sugen på en drink eller en öl, beroende på vad du gillar. Kvarteren runt Andra Långgatan, Linnegatan, Magasingatan och Avenyn är alla pulserande områden.

Den av Håkan Hellström omsjungna Andra Långgatan är navet för det alternativa nöjeslivet i Göteborg med barer som Café Publik, Holy Moly, Kellys, Kings Head, Vink och The Rover. Linnegatan beskrivs ofta som göteborgarnas egna Avenyn med barer som Kino, Stearin, Dubbel Dubbel och Jerntorgets Brygghus.
Stråket runt trendiga Magasingatan huserar bland annat den Mexico-inspirerade baren Puta Madre med Sveriges största utbud av tequilasorter. Andra bra barer i området är M2, Bara Magnus, Lou Lou.
På Avenyn blandas högt och lågt i ett gediget utbud av barer och nattklubbar såsom Le Pain Français, Push, Lounge(s), Valand och Locatelli.

När kvällen övergår i natt och baren ska bytas mot dansgolv då finns det några verkliga klassiker. De gamla jazzklubbarna Nefertiti och Jazzhuset har numer bytt ut jazzkostymen mot mer eklektiska och moderna tongångar och huserar idag några av Göteborgs bästa dansgolv. Pustervik, Yaki-Da, Clooney’s och Sticky Fingers är också välkända nattklubbar i Göteborg, Pingisklubben på Pustervik är en riktig höjdare.

Fler barer och klubbar i Göteborg

Teater och föreställningar

I Göteborg finns goda förutsättningar för den som vill se en teater- eller scenföreställning.

Göteborgs Stadsteater är, med sina två scener Stora Scen och Nya Studion, en av Sveriges största scener för dramatiska skådespel. Som en del i Stadsteatern finns även Backa Teatern med sin inriktning mot barn och unga. På Folkteatern spelas ofta nyskriven dramatik.

För er som hellre föredrar att se en krogshow eller revy är Lorensbergsteatern, Rondo eller Lisebergsteatern värda att hålla koll på. På Göteborgsoperan sätts det förutom operor även upp dansföreställningar, modern balett och musikaler.

Tips på teater och föreställningar i Göteborg

Konserter

I Göteborg finns det utmärkta förutsättningar att se såväl internationella som svenska storstjärnor men naturligtvis finns det även scener för mindre akter.

De största konserterna hålls under vinterhalvåret på Scandinavium och under sommarhalvåret på Nya Ullevi, med en kapacitet på upp till 60 000 personer. I Slottsskogen arrangeras varje år festivalen Way Out West.

För lite mindre konserter (men ändå större än en klubbspelning) är både Trägår’n och scenen på Liseberg bra. Båda har ofta ett brett spektra av artister och shower i sina evenemangskalendrar. På Göteborgs Konserthus huserar Sveriges Nationalorkester och byggnaden har lovordats för sin akustik.

Vill du och din dejt istället gå på klubbspelning är bland andra Sticky Fingers, Jazzhuset, Yaki-Da, Henriksberg och Pustervik bra ställen att leta efter en spännande artist att se tillsammans.

Aktuella konserter i Göteborg

Konst

För den inbitne konstälskaren finns det en hel del bra dejtingtips i Göteborg. Att gå på en utställning är absolut ett bra dejtingtips i sig.

På Göteborgs konstmuseum kan ni se konst från 1400-talet och framåt, museet har en nordisk profil men det finns även äldre nederländsk och fransk konst, från Rembrandt, Van Gogh, Monet och Picasso.
På Göteborgs Stadsmuseum går det att uppleva Göteborgs utveckling som stad från dåtid till nutid. För er som uppskattar samtidskonst så är Göteborgs Konsthall platsen för er dejt.
Röhsska Museet är Sveriges enda museum för mode, design och konstslöjd. Kanske är det där ni upptäcker ert gemensamma intresse för Josef Frank-textilier?

Konst i Göteborg

Andra aktiviteter

Det finns naturligtvis många andra bra dejtingtips i Göteborg. Gillar ni att gå och se någon sport finns det goda möjligheter. Göteborg är traditionellt sett en riktig fotbollsstad, men även ishockey, innebandy och handboll har med åren vuxit till stora sporter.

Det finns också en rad årligen återkommande evenemang som kan vara roliga, lite alternativa dejtingtips i Göteborg. Till exempel så är HBTQ-festivalen West Pride, Bokmässan och Kulturnatta spännande dejtingtips.

Annars är ju Göteborg känd för alla sina fik, så kanske är det inte svårare än att ta en kaffe på ett mysigt fik i Haga? Om vädret visar sig från sin goda sida så finns förstås både Göteborgs skärgård och flera parker och grönområden, både i staden (Slottskogen, Kungsparken, Liseberg) eller runtom (Delsjöområdet, Änggårdsbergen, Sandarna). Släpp loss fantasin.

Litteratur i Göteborg Film i Göteborg Sport i Göteborg

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar max en minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Bli medlem på Mazily

Singlar i Göteborg

Aktuella events i Göteborg

Hittade inga aktuella events.

Fler evenemang i Göteborg

Sagt om Göteborg på Mazily

 • Nån som vill ta en gravöl i Mazily’s ära? Håller till i Göteborg

  2019-02-14 13:31:34
 • Robyn i Göteborg igår 👌🏻💫

  2019-02-10 08:34:37
 • Liiite långt bort från Göteborg då...

  2019-02-07 20:41:13
 • Du kan bjuda mig till Göteborg så kan vi dricka te (kaffe är usch!)

  2019-02-07 20:06:48
 • Lacquer är underbar. Minns en konsert i Göteborg strax före. Popsicle avslutade efter Mindscape och This Perfect Day. Lite som att se den svenska swindien kläckas (även om Wannadies & Eggstone saknades). Vi var bara ett tiotal i publiken - men jisses vad de drog på. Var lomhörd långt efteråt. :)

  2019-02-06 22:45:36