Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

7 dejtingtips till en blivande nätdejtare

Möttes ni när ni utforskade Bolivias djungler, var det när ni både blev höjdsjuka på ett tåg i inre Mongoliet eller var det kanske bland mungbönorna på ICA? Alla önskar vi naturligtvis en udda och exotisk upprinnelse till "den stora kärleken".

En spännande historia som kan berättas för vänner och barnbarn. Hur kul låter det att ha träffats på Happy Pancake, eller hemska tanke, på Match eller Mötesplatsen? Mazily är ju i alla fall, liiite mer udda. Nå, oavsett sajt, så är nätdejting kanske inte det allra tuffaste sättet att ha träffats, men om vi nu skiter i det – för det är ju trots allt viktigare att träffa någon i överhuvudtaget och då är inte mötesplatsen så viktig.

 Att försöka gå på dejt lite mer spontant är nog vårt bästa dejtingtips.

Så ponera att du ska testa nätdejting! Vad bör man tänka på? Finns det några generella dejtingtips? Som erfarna nätdejtare, eller nåja, observatörer av nätdejtare, så vill vi dela med oss av sju små råd på vägen. Håll tillgodo!

1. Tydlig och kul beskrivning

Ett av våra bästa dejtingtips är att börja med att ge din profilsida lite kärlek. Vissa är förvånansvärt lata och orkar knappt fylla i lite grundinformation om sig själv, utan ger sig direkt i kast med att börja skicka ut krokar. Om dessa väcker intresse och renderar ett profilbesök, vill man ju inte att där ska vara helt tomt… På Mazily har vi valt att inte samla in så mycket grunddata i form av kroppsliga egenskaper (hårfärg, ögonfärg), vanor (rökare, motionsfreak) eller önskemål (slank man, under 35 år) utan tänkte att om det klickar så klickar det och då kanske ens partner kan ha översikt med gröna istället för blå ögon eller rentav sluta röka, eller? Därmed inte sagt att du inte ska skriva en profiltext och gärna fylla på med lite dagliga observationer i form av statusuppdateringar. Söker du någon/något speciellt så skriv det också (men var inte alltför trångsynt). Med våra taggar så kan du enkelt skapa dig ett litet beskrivande taggmoln. Helst så ska din profil vara tydlig och originell, men ändå lämna utrymme för nyfikenhet och frågor. Håll dig kort. Avslöjar du allt redan innan så finns ju inget kvar att upptäcka.

2. Realistiska foton

Den här är viktig! Nätdejting handlar mycket om att titta på bilder. Nästan alla börjar med att kolla på profilbilden och sedan på övriga foton, därefter läser man i profilen. På Mazily tillåter vi att du har en profilbild som inte porträtterar dig själv, men det är inget vi rekommenderar. Vill du vara lite anonym så kan det förstås vara skönt att inte behöva visa sitt ansikte, åtminstone som newbie på nätdejting (alltid lite läskigare i början), men se då till att komplettera med fler bilder i ditt album eller i en statusuppdatering. På Mazily kan du också välja att endast visa ditt fotoalbum för de som du följer och på så sätt visa bilder på dig själv för utvalda personer (utan att de fattar att så är fallet). Ett vanligt misstag är att inte visa något foto alls (eller ett väldigt otydligt sådant) och sedan låta skicka ett riktigt foto en bit in i en konversation. Fail. Vad händer om motparten inte är intresserad i det läget? Ska hen då meddela att "du verkade intressant när vi pratade, men sedan såg jag din bild och nu är jag inte intresserad..."?

Inte att förglömma så bör dina bilder vara nytagna, bra och realistiska. Gärna något där man ser hela dig också. En bra bild säger mer än tusen ord och alla människor har sin skönhet. En bra fotograf kan ta fram "ditt rätt jag" och en konstnärlig, vacker bild genererar mycket mer uppmärksamhet än det där kompaktkamerafotot med blixt från julafton 2007 där du är utklippt ur familjefotot. Även om bilden ska vara bra så ska du inte hänföras av dagens retuscheringsmöjligheter och photoshoppa dig själv till en Mr/s Universe. För "bra" bilder gör dig bara en otjänst. Du får en massa uppmärksamhet, men riskerar att få gå på många dejter där din dejt mest blir besviken – även om du är vad man allmänt skulle betrakta som "snygg". Alla har ju olika smak.

3. Fokus på uppgiften

Tyvärr är det vanligt att många som börjar nätdejta tror att det räcker att registrera sig för att dejterna ska börja trilla in. Eller sitter som en spindel i sitt nät och väntar på feta flugor. Helt fel strategi när det gäller nätdejting. Liksom på krogen så premieras de som tar initiativ och är aktiva. Glöm fåniga könsföreställningar om att män ska ta första kontakten. Du måste (bör inte) inte flänga runt på dejter flera gånger i veckan, men om du ska nätdejta så ska du vara medveten om att det kommer att ta tid och kräva ditt engagemang. Logga in regelbundet, kontakta de du tycker verkar vara intressanta och välj dina insatser. Det är bättre att skicka färre väl formulerade brev till noga valda mottagare än att köra spammetoden och skjuta vitt och brett (killar lyssna extra noga här).

Parantes: På Mazily har vi en nästan exakt jämn könsfördelning (lite fler kvinnor) och våra medlemmar är oftast inte ute efter tillfälliga kontakter (får vi kalla det seriösa?), vilket gör att medlemmar av det kvinnliga könet troligen kommer uppleva att de får färre meddelanden, men med högre kvalitet, på Mazily än på andra dejtingtjänster. Bra, tycker de flesta, men samtidigt går det inte bortse från att många ändå verkar hänföras av att få mycket meddelanden/bekräftelse (oavsett om de flesta är åt skogen)...

4. Rätt förväntningar

Även om du troligen är ute efter att träffa "den rätta" (om något sådant existerar?) så bör du försöka glömma detta för ett tag och se nätdejting som ett kul sätt att exponeras mot fler singlar (än du skulle gjort om du satt och häckade i din lägenhet). Jag vet att detta inte är lätt, men försök att förtränga alla de där Hollywoodrullarna om rosa kärlek och våga vara lite spontan. Hellre fria än att fälla och se vart det leder?

5. Avslappnad inställning

När vi startade Mazily ville vi försöka införa lite amerikanskt tänk kring det här med att gå på dejt. En date för amerikanen är ett spontant tillfälle att vara social och måste inte betyda att kungen behöver underrättas först. På Mazily har vi många idéer kring hur vi vill koppla olika sätt att dejta till vår evenemangsguide – bjud ut mig, bjud ut någon, gå på blinddate, gå på dejt i grupp eller den omtvistade "förfestdejten". Vi hoppas på att få resurser till att bygga flera av dessa på sikt, men innan dess så får du själv bjuda upp till dans och försöka gå på dejt lite mer spontant. Naturligtvis bör du mejla en potentiell dejt fram och tillbaka några gånger, för att göra någon form av bakgrundskontroll, men sitt inte och skriv uppsatser till varandra i veckor innan ni ses!

6. Uthållighet underlättar

Ok, så du har varit på fyra dejter och mejlat med nio olika personer och fortfarande inte träffat din äkta maka/make? Tough luck. Nätdejting är ett bra sätt att träffa singlar, men man ska inte förvänta sig att pricka krysset direkt. Du ska ha flera gnuttor tur (och biktat dig regelbundet…) om du träffar rätt direkt. Det finns mycket som ska klaffa längs vägen, både online och offline. Låt dig inte nedslås, utan se det som intressanta möten med personer som du annars inte skulle fått samspråka med och kör vidare! Träning ger färdighet. Ett viktigt dejtingtips är dock att undvika att bli en sådan som dejtar enligt löpande-band-principen eller håller sju trådar igång samtidigt. Förutom att det tar mycket tid så riskerar det att skapa förvirring både för dig och de som du dejtar. Försök i möjligaste mån att bara springa på en boll samtidigt. Så orkar du troligen också springa längre.

7. Ärlighet varar längst

Har du blivit kontaktad eller har du dejtat en person som du inte är intresserad av? Vi skrev tidigare om detta i ett blogginlägg och menade att om man får ett meddelande på en dejtingsajt där man tydligt känner att "det här kommer inte bli något" så kanske det bästa svaret är att inte svara. Vi har fått lite kritik av detta synsätt och får till viss del hålla med där. Får du ett meddelande där avsändaren lagt ner svett och eftertanke så bör du naturligtvis svara, och kanske är det cyniskt att ens dra slutsatsen att man inte är intresserad innan ni har setts? Kanske, men samtidigt så är du troligen inte gjord av tid och då måste man ibland välja sina insatser. Då tycker vi att det kan vara helt ok att inte svara om det spontant känns fel. Har ni däremot varit på en riktig dejt och du känner dig lite tveksam så bör du givetvis inte lämna fältet öppet för tolkning. Försök att vara ärlig och tydlig med dina avsikter och tacka nej om du inte är intresserad, men fortfarande på ett trevligt sätt: ”Tack för en mycket trevlig dejt! Du är bra, men troligen inte den jag söker, är jag rädd. Önskar dig lycka till med dejtandet!” Generellt är det troligen bättre att hänvisa till sina egna brister än att påpeka ut att din dejt "hade för stor näsa" eller "var för tråkig".

Ok, hoppas nu inte att du blev avskräckt av alla pekpinnar (dejtingtips…)! Det har sina sidor, men nätdejting är på det hela taget en mycket bra kanal för att träffa nytt folk. När det är dags att lämna datorn och ge sig ut på dejt så finns det lite fler säkra dejtingtips för första dejten. Happy dating!

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar max en minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Mazily har nu stängt :(

Vi vill tacka dig som varit medlem och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi kommer nu att avveckla verksamheten och radera vår medlemsdatabas, men vi ses kanske i labyrintens andra ände?

/Mazilyteamet

Singlar på Mazily

Sagt om "dejtingtips" på Mazily

 • Fått något bra tips än?

  2019-02-15 00:17:50
 • Sorgligt sorgligt att Mazily lägger ner 😢 Enda intressanta dejting appen på nätet. Så nu är det sista ( dansen ) chansen att flirta med mig och kanske har jag turen att få följa med dig på en spännande dejt 🤗

  2019-02-12 17:12:32
 • Kommer att sakna Mazily, trots att jag varit till största delen inaktiv här. Känns som om detta var det enda vettiga stället att hänga på. Nån som har tips på vart man kan gå sen?

  2019-02-08 13:06:32
 • Tack för alla tips på huskurer! 💗 Ska testa att gurgla saltvatten. 😊 (Det var det jag hittills inte provat.) 🌸

  2019-02-05 19:54:55
 • Annars kan du ju vända dig till happypancake en bra gratis dejting sida/app😄 ville bara tipsa dig😊

  2019-02-05 07:54:50