Dejtingtips Göteborg: 2017 Edition

Lazily dejtingtips Göteborg

Lilla London, Nordens Venedig, Götet: kärt barn har många namn. Vi talar givetvis om Göteborg, vår sköna kuststad i väst. Den vackra staden rankas ofta som Sveriges mecka för singelturism, och med göteborgarnas välkända glada humör, avslappnade attityd och rullande “r” är det kanske inte så konstigt. Med andra ord:

Som singel är det svårt att känna sorg för Göteborg

 

Men mellan ölmullret på Andra Lång och havets böljande vågor kan det vara svårt att bestämma vilken dejtingaktivitet som passar bäst under en första, andra eller tredje dejt. Jag har därför skrivit ihop en lista på dejtingstips och aktiviteter som kan öppna dina ögon – och kanske även din dejts hjärta!

För ölentusiasten, vinkännaren och tequilafinsmakaren

Att Göteborg är en ölstad går knappast att missa. Om du frågar en göteborgare var du kan få tag på bäst ölhäng, bli svaret sannolikt Andra Lång. På Göteborgs välkända stråk kan du njuta av allt från en enkel TT till den mest avancerade stouten. Ackompanjera drycken med en god bit mat och låt konversationen ta er till nya höjder!

För ölälskaren The Rover ditt personliga paradis, och på franskinspirerade Le Pub och på charmiga och musikinriktade Café Republik är trevligt ölhäng alltid givet. Ett stenkast från Andra Lång ligger Hagabions Café, som kryllar av kulturintresserade personer som gärna dricker ett glas på uteserveringen eller går en trappa upp till Bar Kino.

Om vin eller bubbel är mer up your alley, kan du vandra upp en gata till Tredje Lång. Här finner du trendiga Olssons vin och Taverna Averna: som bäst beskrivs som en fusion mellan restaurang och galleri.

Brukar du förknippa tequila med en fartfylld fylla? Tänk om! På Tacos and Tequila mixas magiska margaritas och på Puta Madre kan ni välja mellan 300 olika sorters tequila. Vamos!

Vad vore Göteborgs nattliv utan Pustervik? På klassikern kan ni välja mellan 14 olika klubbar och avnjuta ett härligt (eller flera) glas bärs. Och om du har barnasinnet kvar kan du utmana din dejt på en rafflande runda pingis varje måndag på Pingisklubben!

 

 

Hitta kärleken bland Nefertiti och Sticky Fingers

Göteborg är himmelriket för musikälskaren och livemusik finns i princip bakom varje vrå. Under Pusterviks tak ryms stora och små aktörer och på någon av Sticky Fingers fyra våningar kan ni hitta musik eller liveuppträdanden som garanterat faller er i smaken.

Är du en musikälskande jazzräv? Då är den legendariska klubben Nefertiti, “Nef”, ett absolut måste. Även om Nefertiti delvis lagt jazzhatten på hyllan och kompletterat med modern eclecticism, lär du och din dejt kunna spendera många mysiga kvällar i musikens (och bleckblåsinstrumentens) namn.

Om ni vill slå på stort och se en världsartist av rang, får ni istället ge er ut till större arenor såsom Ullevi, Scandinavium eller Stora Scenen på Liseberg. Och om ni väljer det sistnämnda, kan ni passa på att ta en nervkittlande tur på Helix!

Klassisk Rembrandt eller samhällskritisk samtida konst?

Det råder ingen svält om gallerier och utställningar i Göteborg. Här finns allt från större etablissemang till familjära gallerier.

På den större skalan finns Göteborgs konsthall, där ni kan beskåda samtida och kritisk bildkonst, text, ljud, bild och performancekonst. Vill ni hellre studera konst från 1400-talet och framåt med tungviktare såsom Rembrandt, Picasso eller van Gogh är ett besök Göteborgs konstmuseum ett hett tips!

Om ni föredrar att strosa runt bland gallerier rekommenderas det klassiska galleristråket på Götabergsgatan. Här kan du hitta samtida konst på Galleri Thomassen, modern konst på Galleri Kim Anstensen eller ta en kopp kaffe mellan konstvarven på galleriet Mitt i centrum.

Om du vandrar bort från Götabergsgatan kan du besöka ateljéområdet Konstepidemin eller samtidskommenterande och nytänkande Galleri 54. Rekommenderas varmt!

Och om du vill komplettera konst med renodlad kulturhistoria, kan ni för all del besöka Världskulturmuseet!

 

Föredrar ni att bli underhållna på föreställningar?

Dras du till klassisk Opera? Då kan du och din dejt häpna över fantastisk lungkapacitet och slitstarka stämband på Göteborgsoperan. Det sägs att man aldrig ska lämna innan the fat lady sings, men efter era stående ovationer kan ni för all del ta en glass och prata i det vattensköna området runt Operan.

Om du istället föredrar en tydlig dialog över fantastisk operasång, kan ni besöka en av Göteborgs många teatrar. Beskåda dramatik med klassiska såväl som moderna pjäser på Göteborgs stadsteater eller avnjut nyskapande ungdomsteater på Backa Teater.

Softa i skärgården

Det vore nästan en kardinalsynd att tipsa om dejter i Göteborg utan att nämna naturen. Så packa badkläderna, hoppa på 11:ans spårvagn från Brunnsparken till Saltholmen och avnjut en dag i naturens namn. För ärligt, vad är mysigare än en picknick i skärgården?

 

Göteborg är en stad i romantikens tecken. Men om du vill se vad som händer i Göteborg just nu, kan du för all del ta dig en kik på Mazilys Göteborgsguide och aktivitetskalender. Göteborg: ta mig till kärleken!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*