Dejtingtips Stockholm: 2017 Edition

Stockholm

Stockholm i vårt hjärta. Sveriges vackra huvudstad reser sig med ståtlig bravur över Mälaren. Och för dig som singel, kan vi kanske gladeligen överraska dig med följande:

Stockholm är inte bara Sveriges – utan världens – singeltätaste stad.

 

Stockholm bjuder upp till fantastisk dejting med aktiviteter där endast fantasin kan sätta gränser. Men ibland kan just ett överflöd av valmöjlighet sätta hinder för fantasin. Vi har tidigare gjort en översiktlig dejtingguide till Stockholm, men i följande blogginlägg har jag gjort ett axplock av kul, aktuella och spännande dejtingtips du kan inspireras av till din nästa Mazily-dejt!

Ett lugnt glas rött, en humlearomatisk öl eller en mästerlig cocktail?

Även om det knappast är en konst att hitta en bar i Stockholm, vill du nog försäkra dig att du inte bjuder ut din dejt till ett nytt ställe som visar sig vara en flopp… Därför listar vi ett gäng barer och pubar som lär impa på din dejt!

Stockholm har många lokaler för ölfantasten: allt från öl- och whiskeyhimmelriket Akkurat, till tysk hantverksöl på Bierhaus till Ratebeer-favoriten Man in the Moon. Men om du vet att din dejt är en ölkonnässör av rang, kan du för all del ta dig Omnipollos hatt på Södermalm. Njut av “magic taps”,”fruit taps” eller fantasifulla stouts, och gör din dejt till en improviserad ölprovning!

Om en fantastiskt välmixad cocktail eller ett avslappnande glas rött är your cup of tea, är Linje Tio och Horntulls bodega Tjoget icke att förglömma. Även om det bjuds på mer än cocktails, kan Linje Tio skryta med att ha första priset i Bartender’s Choice Award 2015 under bältet. I en trendig industri-chic lokal med en speak-easy-känsla är Tjoget en garanterad hit. En honourable mention är även Himlen, som med sina 104 meter ovanför marken garanterat bjuder dig och din dejt på en häpnadsväckande utsikt med grymt goda cocktails.

Är ni Dylan-fantaster?

Om du och din dejt delar samma musiksmak – vare sig det är fartfylld techno, härlig indie eller hård death metal – kan det vara otroligt kul att gå på en konsert tillsammans. Det ger er chansen att peppa och njuta tillsammans och prata om hur fantastiskt bra (eller fantastiskt dåligt) bandet eller artisten var live.

I Stockholm kan ni välja och vraka baserat på era preferenser. Föredrar ni något mindre och intimt? Då rekommenderar vi mindre arrangörer på Stockholms många uteställen, exempelvis Debaser. Om ni hellre vill se större uppträdanden från stora svenska artister eller världsartister får ni ta er till Ericsson Globen, Hovet, Cirkus eller Konserthuset.

Sunglasses GIF - Find & Share on GIPHY

Klassisk dramatik eller modern dans? Ta med dejten på en föreställning!

Vill ni hänföras, skratta och gråta? För de teaterintresserade finns det ett stort urval av alternativ med många olika inriktningar – oavsett om ni föredrar klassisk dramatik, fria teatergrupper, balett eller modern dans.

För den som gillar det nyskapande, är Moderna Dansteatern ett bra tips. Med dans, performance och installationer är scenkonsten utmanande och högst annorlunda. Perfekt för öppensinnade dejter! I linje med Moderna Dansteatern finns den gränstänjande indieteatern Teater Giljotin.

Om hellre vill slå på stort och se något lite mer konventionellt, kan ni göra ett besök på Maximteatern. Där ni kan välja och vraka mellan en rad olika föreställningar med några av Sveriges största komiker och skådespelare. Andra givna klassiker är Oscarsteatern, Göta Lejon och Dramaten.

Vill ni hellre njuta av internationell konst i toppklass?

Föredrar du att strosa runt under en dejt? Då kan det vara en ypperlig idé att gå på ett museum eller en konstutställning. Förutom det självklara Moderna Museet finns även Wetterling Gallery, Galleri Rääf, Lars Bohman Gallery och Andréhn-Schiptjenko – en av Skandinaviens mest tongivande gallerier.

Om du eller din dejt är fotointresserade, kan det vara otroligt trevligt att vandra ut mot den moderna klassikern Fotografiska. Njut av 5 500 kvadratmeter fantastisk konst!

Mazilys Wildcard Stockholm: Burlesque på MELT

Är du en sann vintagejunkie som drömmer dig bort till en gången tid? Då kan den 1920-talsinspirerade MELT passa perfekt. Med skickligt handgjorda cocktails som får dina smaklökar att dansa lika friskt som de uppträdande burlesquedansarna, blir det en riktig ansträngning att ha tråkigt!

The Great Gatsby GIF - Find & Share on GIPHY

Extratips: Hornstulls Marknad

Att gå på dejt behöver inte vara en hejdundrande eller välplanerad aktivitet. Ett otroligt mysigt alternativ är att strosa längs vattnet vid Hornstull och välja och vraka bland alla food trucks och spännande stånd på Hornstulls marknad.

 

Stockholm kryllar av fantastiska valmöjligheter. Om du vill se vad som händer i Stockholm just nu, kan du för all del klicka in på Mazilys Stockholmsguide och aktivitetskalender. All lycka i dejtinglabyrinten!

En kommentar om “Dejtingtips Stockholm: 2017 Edition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*