Du går som på rosa moln efter en bra dejt – now what?

Tjej som håller en hand efter dejt

Första dejten är över. Under vandringen hemåt ler du från öra till öra och kanske känner du även vingslag från en och en annan fjäril i magen. För varje steg du tar fantiserar du mer och mer om er andra dejt, tredje dejt och kanske även en framtid tillsammans (tack, reptilhjärnan!). Men – till slut börjar hjärtats optimism falla offer för hjärnans pessimism. Du börjar tänka:

“Tänk om allt bara var i mitt huvud?”

Du är inte galen – du är fullt rimlig

Om du nojar dig efter den första dejten är du absolut inte ensam… Den enkla googlesökningen “when should you write after a date” resulterar i 490 miljoner träffar. Så nej, du är inte galen – du är fullt normal. Jag skulle snarare säga att katastroftankarna betyder att dejten fick ditt serotonin att gå bananas. Och det är väl trots allt ett bra tecken?

Bygg inte kilometerhöga luftslott

När det existerar ett gap i kommunikation är det löjligt lätt att börja fylla i det själv. Du bygger upp scenarion som inte ens existerar. Det sägs ju att första intrycket är det viktigaste. Och faktum är att det oftast är det som stämmer. Så för din egen skull bör du skippa att läsa om – och läsa in – smsen. Det kommer sannolikt bara föra dig ned för fel väg.

Skriva direkt eller vänta tre dagar?

Om du någonsin sett en romcom så är du väl medveten om att du bör vänta i tre dagar innan du tar kontakt, annars framstår du som desperat. Även om denna oskrivna regel präglar vår populärkultur och dejtingkultur, spelar inte vuxna människor spel. Eller – bör inte göra det i varje fall. Ekvationen är enkel: vill du skriva? Skriv!

Dating GIF - Find & Share on GIPHY

Att fatta vinken

Även om du bör skriva om du känner för det, så bör du invänta responsen innan du skickar iväg ett till meddelande. Om personen inte har svarat efter ett dygns tid, är det kanske dags att fatta vinken och sadla om…

Sakta framåt eller pang på rödbetan?

Efter en dejt kan det vara svårt att veta vad man ska skriva – i synnerhet om intentionerna har förblivit osagda. Om du är en rak person kan du exempelvis tacka för dejten och fråga om ni ska ses snart igen. Men en del personer känner sig blottade efter en sådant sms. Så om du är lite mer åt det blyga och timida hållet kan ett enkelt “Kom du hem säkert?” vara en bra väg att gå.

Även om jag har delat med mig av mina tankar och funderingar, är det trots allt din egna magkänsla som bör vara ditt vägledande ljus. Så, känn av konversationen och skriv det du tycker känns bra. Lycka till alla Mazilys, and keep on dating!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*