Dejtingtips Malmö: 2017 Edition

Dejtingtips Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och för många svenskar den allra bästa. Med en befolkning mer avslappnad än Stockholms och ett läge närmare kontinenten än Göteborg ligger denna skånska pärla och väntar på att upptäckas – eller fortsätta utforskas – av dig och din dejt. Mazilys bloggare Linnea har handplockat några dejtingtips för en äkta malmöitisk dejt.

Testa tävlingsmänniskan i din dejt

När du dejtar någon vill du ju, hur förutsättningslöst det hela än är, få lite koll på vilken person du har att göra med. Kanske har ni hunnit träffas ett tag och du tycker det blivit läge att släppa in några fler i bubblan (d.v.s. få dina vänners omdöme om din dejt)? 

Den franska livsnjutarsporten boule kräver varken förkunskaper eller speciellt god kondition. Dessutom kan den minst sportintresserade uppleva charmen i ett parti boule, eller petanque som fransmän eller insatta kallar sporten. För att garantera en trevlig upplevelse har Boulebar Drottningtorget sett till att erbjuda god mat för alla tider av dygnet; brunch, lunch, middag eller en bricka med tilltugg. Se till att ha ett glas Pastis nära till hands för den riktigt franska boulekänslan och för att skåla för segraren eller ett riktigt snyggt kast. Och om du råkar vinna: tygla din eventuella vinnarskalle!

 

Höj pulsen!

Inte sugen på att sitta stilla på dejten? Fullt förståeligt och knappast ett problem i Malmö. På Grand Öl & Mat på Möllan finner du musik, klubb och konsert. Om poesi är er forte kan det även vara kul att besöka Grand under ett Poetry Slam. Under sommartid arrangeras aktiviteter under fredagar och lördagar, men övriga tider på året är schemat jämnare. Ett extratips är dessutom att Grand levererar riktigt bra middagsupplevelser!

I den gamla chokladfabriken Mazetti på Bergsgatan i Malmö hittar du kulturföreningen Inkonst. Här kan du uppleva scenkonst och nattklubb som går utanför de klassiska ramarna. Att diskutera och jämföra sina upplevelser av samma föreställning, spelning eller performance är alltid intressant.

Ta en öl eller två…

Det mest klassiska av alla dejtupplägg – möjligen efter det lite mer nyktra ”ta en fika” – är att ”ta en öl” tillsammans. Är detta vad du vill föreslå din dejt erbjuder Malmö ett brett utbud av barer och pubar som passar utmärkt – inte minst på folkkära Möllan. På Möllevångstorget hittar du en uppsjö av barer som garanterat faller dig och din dejt i smaken.

Om du och dejten gör en kort vandring från Möllevångstorget mot Folkets Park hittar ni smultronstället Far i Hatten – stället ni aldrig vill gå hem från. Även om Far i Hattens fantastiska uteservering bäddar för en perfekt dejt under sommarhimlen, ger den avspända atmosfären bra förutsättningar för en mysig dejt även under övriga årstider.

För finsmakaren av öl, eller för den som vill vidga sina smakvyer, rekommenderar jag det klassiska Malmöbryggeriet Taproom. Är du och dejten hungriga behöver ni inte dricka er mätta på öl eller röra er vidare för Taproom serverar smaskig amerikansk comfort food för såväl köttätare som icke-köttätare.

 

Konst(ig) dejt?

Om både du och din dejts profiler har konst som ”tag” kan det vara en utmärkt idé att föreslå ett besök på en utställning som får era hjärtan att slå (vare sig det är för varandra eller för konsten ni betraktar!). På Malmö konstmuseum hittar ni en samling på över 40 000 verk från 1500-talet och framåt. Men om modern och provokativ konst tilltalar mer är Moderna Museet Malmö ett hett tips. Här kan ni strosa bland museets rika samling såväl som bland temporära utställningar från samtidens mest betydande konstnärer och moderna klassiker.

Om ni däremot precis rundat av ett fint glas öl på Möllan kan ni bege er mot Triangeln. Här finner ni Malmö Konsthall som bjuder på internationell och nationell konst från modernismens klassiker till aktuella konstexperiment. Dessutom kan konsthallen skryta med slående arkitektur. Om ni håller koll på kalendern kan ni även uppleva gränsöverskridande konst och kringarrangemang såsom teater, poesi och musik.

 

Malmö är en högst levande kulturstad som trots sin ringa storlek levererar med bravur. För att se vad som är aktuellt i Malmö just exakt nu, kan du klicka in på Mazilys Malmöguide och aktivitetskalender. Lycka till i dejtingdjungeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*