Våga vara okonventionell – skippa den traditionella dejten

Tjej som fikarEfter en del chattande är den första dejten bokad. Då dyker omedelbart den kluriga frågan upp: vad tusan ska vi hitta på? Med fel aktivitet kan dejten och kemin falla platt – oavsett hur spännande personen faktiskt verkade eller kanske till och med var. Vi har alla suttit på den där stela dejten någonstans på ett tråkigt fik i centrum och stirrat ned i kaffe lattens dubbelmönster i jakt på något intressant att säga. Bordet blir likt Fort Knox som hindrar fysisk kontakt och det enda du kan tänka är:

Det fullkomligt lyser ”första dejten” om oss … Det enda som saknas är en stor röd neonskylt med en pil…

Men lugn, bara lugn! Tricket för att slippa detta är att välja en aktivitet som ni kan prata om, samtidigt som ni lär känna varandra. Låt mig vägleda er genom buskar och vrår i första dejten-djungeln.

”Gillar du IPA eller APA?” – ölprovning

Är du en ölkonnässör som kan skillnaden mellan en Russian Imperial Stout eller Irish Dry Stout? Eller gillar du helt enkelt bara att sitta och sippa på en klassisk Carlsberg Hof i goda vänners lag?

Oavsett vad, är förutsättningarna perfekta för en trevlig ölprovning där ni båda kan djupdyka ned i ölens värld. Om ni båda har uttryckt att ni gillar öl är det ju en no-brainer! Gå på ölprovning, se om ni har samma smak, diskutera de olika sorterna och bli lite tipsy tillsammans.

Se de bästa nya dokumentärerna först – Doc Lounge

Okej, jag erkänner: Doc Lounge påminner lite om bio. Men – till skillnad från en vanlig mörk bio med orimliga kärlekshistorier och kulsprutande machoknuttar: öppnar dokumentärfilmerna upp för viktiga och komplexa diskussioner som kan ge dig en god insyn i din dejts kunskap och intellekt. Dessutom får ni tid att faktiskt prata och lära känna varandra både före och efter visningen, snarare än att ni säger hej, går in i ett mörkt rum och sitter stilla i närvarons motsvarighet till pinsam tystnad.

Paddla kanot eller se vem som kan klättra högst – ägna er åt en fysisk aktivitet

Att dricka alkohol, eller att inte dricka alkohol: det är frågan! Eller ja, en fråga om preferens i varje fall. Om du inte vill riskera att råka spilla mörka hemligheter eller vara personen bakom ett tvångel, kan en en fysisk aktivitet vara ett dejtingtips right up you alley. Klättra, vandra eller paddla kanot och få era endorfiner att pumpa lite extra. Det bäddar för en trevlig dejt!

Bli ett team från dag ett – Gå på musikquiz

Sigur Ros, Bob Dylan och Neutral Milk Hotel – har ni musiken som ett gemensamt intresse? I en avslappnad miljö och med en tävling i sikte, kan ni träna minnet och hjärtmuskulaturen – tror knappt det kan bli bättre. Det finns musikquiz nästan alla dagar i veckan och i olika typer av miljöer. Kolla om din favoritrestaurang eller bar har ett! Ytterligare ett plus är ju att ni kan vinna den där presentchecken som kan användas till er andra dejt…

Kultur fullt ut – Gå på museum

Om ni inte båda har en förkärlek till svensk 60-tals komedi så passar kanske inte Hasse & Tage-museet i Tomelilla dig och din dejt… Att gå på museum gör man (i alla fall jag) alldeles för sällan, även om utbudet är mer än stort. Se den nya utställningen på ert närmsta konstmuseum som du inte fått tummen ur att göra än på egen hand. Dessutom kan ni diskutera konstverken, och när samtalet börjar bli lite tunt är det ju faktiskt okej eftersom ni är på ett museum.

”Kan du reglerna för boule?”

Boule är en precis lagom aktivitet om ni vill göra något samtidigt som det finns tid att prata med varandra. Det är dessutom väldigt kul och brukar finnas möjlighet att köpa en öl om man vill det. Försök bara att tygla dig själv om du vet att du är en dålig vinnare eller förlorare (som jag själv är…). 

 

Oavsett vad ni gör hoppas jag att du får den pirrande känslan i magen och en dejt som du aldrig vill ska ta slut! Föreslå något som du tycker är kul och våga tänka utanför boxen!

Men hey! Innan diskussioner om dejter kan föras, måste du faktiskt våga skriva till den där snygga och spännande personen du kikat in på Mazily. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*