De 5 bästa dejtingställena i Malmö (enligt Mazilys medlemmar)

För ett tag sedan bad vi om tips på vilka caféer, barer och restauranger i Malmö som är mest lämpade för en dejt. Mängder av svar strömmade in och för dig som ska på dejt kommer här en lista på de fem bästa ställena enligt de initierade medlemmarna på Mazily!

Bastard

Bastard är ett restaurang som passar mycket bra för en dejt. Det är framför allt miljön, stämningen och de goda drinkarna som medlemmarna lyfter fram som det bästa med Bastard och vi på Mazily kan inte annat än att hålla med.

Ett tips för dig som vill ha en avslappnad första dejt är att beställa en drink och något enkelt att äta i baren. Från barstolarna ser man kockarna laga maten och om det känns som att samtalsämnena tryter så kan man samtala om de rätter man ser lagas framför en.

Det finns ofta plats för två på Bastard om man kan tänka sig att sitta i baren, men ta det säkra före det osäkra och boka bord i förväg så ni slipper att inleda dejten med att behöva hitta en plan-b om det är fullt.

Bastard
Mäster Johansgatan 11, Malmö
bastardrestaurant.se
tel 040-12 13 18

Folk å Rock

Ett annat bra dejtingställe enligt Mazilys medlemmar är Folk å Rock – en skivbutik som under de senaste åren även förvandlats till ett populärt café. Här kan man köpa både kaffe, sötsaker och ett glas vin medan man njuter av solen och ser på människor som strosar förbi.

Det är framförallt den avslappnade stämningen som beskrivs som det bästa med Folk å Rock. Att man under dejten även kan leta skivor tillsammans är ett annat tips, vilket förstås kan vara ett bra sätt att lära känna varandra lite bättre.

Folk å Rock
Skomakaregatan 11, Malmö
folkarock.se

Epicuré

För dig som vill njuta av god mat i en avslappnad miljö är Epicuré perfekt! Den mysiga restaurangen som ligger i Gamla Väster serverar genuin italiensk mat för en billig peng. De långa borden som man delar med andra gäster och det härliga sorlet motverkar den nervösa stelhet som ibland kan infinna sig på första dejten. Epicuré är helt enkelt perfekt för dig som vill ha en avslappnad dejt.

Epicuré är en populär restaurang, så ring och boka bord om ni vill vara helt säkra på att få plats!

Epicuré Bröd och Vin
Generalsgatan 4, Malmö
epicure.nu
tel 040-971100

Kafé Agnez

Att ses över en kopp kaffe är ett mysigt sätt att dejta på och ett café som enligt Mazilyfolket är ett av de bästa i stan är Kafé Agnez som ligger på Agnesgatan i Gamla Väster.

Det charmiga cafét som blev utsett av Nöjesguiden till ”Malmös bästa kafé” år 2010 serverar ekologiska och veganska bakverk och lätta luncher.  När solen skiner och det är varmt i luften kan man njuta av den otroligt fina innergården och med en bra dejt som sällskap kan det lätt kännas som om tiden stannar för en stund.

Café Agnez
Agnesgatan 11, Malmö
facebook.com/ekokafeagnez

Belle Epoque

Bästa dejtingställena i Malmö

Drink á la Belle Epoque.

För en lite mer intim dejt är restaurangen/baren Belle Epoque ett underbart dejtingställe som många av har röstat på! Det är detaljer som det härliga sorlet, skenet från de tända ljusen, stämningen och den goda maten som utmärker denna sofistikerade restaurang. Under helgerna är det ofta trångt i baren, så för dig som vill ha en avslappnad dejt där ni får chans att i lugn och ro prata med varandra så är det bäst att besöka Belle Epoque en vardagskväll. Pluspoäng för att Belle Epoque tar det här med musik på allvar och har inbjudna DJ’s som spelar varje kväll från 22-01.

Missa inte de fantastiska drinkarna, beställ en cocktail med ett tjusigt namn och låt dig förföras av smaken, musiken (och din dejt förstås)!

Belle Epoque
Södra skolgatan 43
belle-epoque.se
tel 040 – 97 39 90

PS. Dejtar du i Malmö och tycker att någon givet dejtingställe saknas? Kommentera gärna nedan! Här är annars lite fler dejtingtips i Malmö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*