Dejtar du en singelförälder? 9 saker du bör tänka på

dejta singelförälder 9 tipsAtt dejta en singelförälder kan vara en skrämmande men underbar upplevelse. Magen pirrar av tanken på den nya du håller kär samtidigt som du är nervös över en påförd föräldraroll. Även om min första tanke när jag började dejta en singelförälder var:

Jag är fasen inte redo för ansvaret än…

… så lärde jag mig otroligt mycket om tålamod, is i magen och att sluta vara så nedrans självisk i mitt dejtande. Men med detta sagt, kan det vara en enorm utmaning för en barnlös person att dejta en förälder eftersom spelets regler fullkomligt kastas omkull. Genom mina nedanstående nio dejtingtips kan du få lite råd för hur du bör – och inte bör – tänka när du dejtar en singelförälder.

1. Sluta spela spel

Är att spela mystisk, svårfångad och komplex din grej? Släpp det. En ensamstående singelförälder har barn att ta ansvar för; de vill inte och vill inte dejta ett. Så om du har börjat dejta en förälder är det raka kort, trygghet och pålitlighet som gäller.

2. Du är inte högsta prio

En förälders högsta prioritering är sina barn. Som en konsekvens har en singelmamma eller singelpappa begränsat med tid, vilket även innebär att tiden hen kan spendera med dig är liten (men förhoppningsvis kärleksfull).

3. Du kan känna dig bortglömd

Givetvis är det viktigt att båda parter i en begynnande kärleksrelation känner sig tillfreds med mängden kärlek, ömhet och bekräftelse som delas. Men när du dejtar en förälder är det lätt att känna sig lite bortglömd och ensam i barnkaoset.

4. Tänk på att hen tar sig tid för att lära känna dig

Även om din dejt glömmer bort att svara på dina sms eller det går lång tid mellan era dejter, bör du tänka på att din dejt har valt att ta sig tid från sitt hektiska liv för att lära känna dig. Och det talar volymer.

5. Visa uppskattning under tiden ni är från varandra

Det är lätt att känna sig smått försummad när man dejtar en förälder. Och om du är som jag som behöver mycket stimuli för att hålla lågan vid liv, så finns det knep. Ett enkelt tips är att skicka små söta sms under din dejts barnvecka och gör planer för er nästa. Då håller sig pirret vid liv!

6. Du kan inte vara allt för spontan…

När du dejtar en singelförälder kommer du snabbt märka att det är svårt att ta ett spontanbesök på en konstföreställning. Om du vill hitta på något är det viktigt att du har lite framförhållning så din dejt kan fixa barnvakt. Se därför till att hålla äventyrslusten och spontaniteten innanför din dejts ramar.

7. … men du kan hitta spontanitet i det lilla

I linje med att små sms livar upp pirret i magen, kan korta besök göra detsamma. Har barnen gått och lagt sig? Gå till din dejts dörr och be om en fin och intim kyss. Jag kan tala ur egen erfarenhet här. En spontanpuss är otroligt uppskattat för en upptagen småbarnsförälder.

8. Visa intresse för barnen och var ett stöd

Om du är redo för en seriös relation kan du visa det genom att visa engagemang för barnen. Singelföräldrar förväntar sig inte konkreta råd från någon som är barnlös, men det är alltid skönt och uppskattat att få ventilera.

9. Var inte påträngande: låt mötet med barnen komma organiskt

Är du ivrig inför första mötet med barnen? Stressa inte, utan låt det ta tiden som behövs. Din dejt behöver vara redo och säker nog på er relation för att bjuda in dig till det underbara familjelivet.

 

Att dejta en singelförälder kan vara en enorm utmaning. Men om du har lite is i magen och en stor dos förståelse ska du se att du kommer ut på andra sidan en partner och en familj rikare. All lycka i dejtinglabyrinten!

En kommentar om “Dejtar du en singelförälder? 9 saker du bör tänka på

  1. Detta var precis det jag behövde läsa om. Är själv singel men dejtar en tvåbarnspappa.
    Har själv inga barn o kan nu förstå honom mer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*