Online eller IRL? Så avgör du om nätdejting är rätt för dig

Online vs irlÄr du en van nätdejtare? Eller är du kanske helt grön? Jag tillhör den första kategorin, vilket innebär att jag har kysst många grodor, inlett en del romanser men framförallt: träffat många spännande människor. Det finns en del sägner om att nätdejting är ett forum för sliskiga personer…

Men jag kan ärligt säga att jag aldrig ångrat att jag skapade en dejtingprofil.

Med detta sagt, kan det vara svårt att veta hur du ska agera och vad du kan förvänta dig när du börjar nätdejta. Jag tänkte därför vägleda dig genom the good and the bad i nätdejting, så du kan få avgöra om det är rätt för dig.

Det är lättare att träffa nya personer online

Vill du inte dejta bekanta? Eller upplever du att utbudet på romanser i ditt närområde är litet? När du nätdejtar får du chansen att lära känna många människor som befinner sig utanför din sociala krets.

Men du kan råka ragga på något helt opassande

När du dejtar online möter du inte personen i en social kontext, vilket kan bädda för ett pinsamt problem: du råkar ragga på din ex-dejts kompis. Detta kan givetvis ske offline, men jag skulle hävda att det är lättare online. 

Nätdejting är perfekt för den blyga och försiktiga

Är du en blyg person? Eller tycker du helt enkelt att det är enerverande att gå fram till ett span? Då kan nätdejtning vara rätt kort för dig. När du dejtar online skapar du ett band innan ni möts, vilket gör att det är lättare att uttrycka sin personlighet och våga ta plats.

Du märker av kompatibilitet tidigare

Att chatta är inte lika emotionellt ansträngande som att faktiskt gå ut för att lära känna en person i en bar. Varför? Det sätter inte samma press på att ses, vilket ger dig utrymme för utvärdera om personen är värd att lägga tid på. Detta kan vara extra viktigt för en singelförälder som sällan vill ödsla tid och energi.

Mr too perfect?

Att dejta online innebär att man har tid att formulera sig rätt och förmedla rätt image. Detta kan betyda att Calle, 28, som påstår sig vara en kulturkonnässor av rang egentligen sitter och Googlar dina favoritfilosofer eller konstnärer bara för att kunna imponera på dig.

Deal breaker? Testa personen innan ni ses!

Har du en orubblig deal breaker? Det har vi alla. För mig är det att personen saknar en medmänsklig värdegrund. När man träffar någon ute är det svårt eller rentav fräckt att inleda kontakten med ett politiskt korsförhör. Därför tycker jag att det är otroligt skönt att kunna prata och utvärdera den andra personens etiska ställningstaganden innan känslorna börjar bubbla upp.

Det är lättare att ställa krav online

Är du ute efter ett förhållande? Eller bara ute efter sex? När du dejtar online minskar de sociala spärrarna, vilket gör att det är mycket lättare att berätta vad du är ute efter – och utröna om den andra personen matchar dina behov.

Det är lättare att släppa hämningarna – och skicka dickpics

Att flörta online med en total främling kan vara otroligt spännande, men det kan även gå fruktansvärt fel. Eftersom ni sannolikt inte ingår i samma bekantskapskrets kan de personliga gränserna för vett och etikett försvinna och ersättas av… well… ett opassande meddelande eller rentav ett könsorgan på skärmen. Detta hade knappast hänt vid lära-känna-fasen på en klubb. Eller, det hade åtminstone varit otroligt bisarrt.

Mött någon spännande offline? Då kan då återuppta kontakten online!

Utbytte du intensiv ögonkontakt med en snygging på dansgolvet? Har du spanat in den snygga grannen men är för blyg för att lägga in stöten? Eller glömde du be en flört om hens nummer? Då kan du hitta personen online och hoppas på respons. Nätdejting är ett perfekt medel för att minska avståndet!

 

Står du fortfarande och tvekar? Det bästa rådet jag kan ge dig är att helt enkelt testa. Vem vet, en enkel dejtingapp eller dejtingsida som Mazily kan föra dig samman med en person du kanske aldrig hade mött offline. Och det är ganska fantastiskt i sig, eller hur?

 

All lycka i dejtinglabyrinten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*