Visa vem du är genom färger

En man som vågar klä sig i gultGe dig själv alla chanser för att göra ett så gott intryck som möjligt på din dejt! Genom att känna till olika färgers symbolik kan du subtilt förmedla vem du är genom dina kläder.

Med färger kan du lyfta fram din unika personlighet. Det är aldrig fel att bära en neutral färg som svart eller marinblått på första dejten, men det kan upplevas som lite stelt ifall du inte bryter av med lite färg. Denna lista hjälper dig på traven, så att du kan välja precis den nyans som ger rätt intryck.

Blått är en färg som signalerar intelligens, kommunikation och lugn 

RÖTT

För dig som har mörkare färger, som brunt hår och bruna ögon, kan denna färg verkligen lyfta fram dina drag. Rött är en passionerad, energisk och sexig färg som kan signalera att du är en spännande person. Var bara försiktig med nyansen du väljer! Välj gärna en lite mörkare nyans, är det för skrikigt rött kan du upplevas som stressande. En del ser även rött som ett varningstecken, välj därför en röd färg som är mer dämpad för att göra allra bäst intryck. Vinrött är exempelvis en bra färg.

BLÅTT

Blått är en färg som signalerar intelligens, kommunikation och lugn. Det är en extra bra färg för dig som har lite ljusare färger på hår och ögon. Ifall du vill visa att du är en lugn och pålitlig person som tänker kritiskt och värdesätter samtal, då är detta en utmärkt färg att bära på första dejten. Om du väljer en blå nyans som har lite mer grått i sig, då förstärker du intrycket av att vara en samlad person. En mörkblå färg, som till exempel marinblått, ger ett neutralt, seriöst och intellektuellt intryck. Det är därför en utmärkt färg att välja vid första dejten.

Grönt symboliserar naturen och jorden

GULT
Detta är en färg som kan visa att du tänker positivt. En person som har gult på sig upplevs som utåtriktad. Som med de andra färgerna är det bäst att välja en matt nyans. Saffran- eller senapsgult är ett bra val, då det även visar att du är kreativ och att du vågar lyfta fram din utåtriktade sida. Skrikigt gult kan vara jobbigt att vila ögonen på, så undvik det om du vill göra ett gott intryck. Ifall det känns för mycket att bära en gul tröja, välj färgen på en accessoar och matcha till en mer neutral klädsel.

 

GRÖNT

Grönt symboliserar naturen och jorden. Det är en extra fin färg att bära om du har ljusa ögon, men den passar nästan alla. En person som har grönt på sig framstår som jordnära, kreativ, generös, ärlig, trygg och djup. Det är en färg som de flesta finner behaglig, vilket gör det till en utmärkt färg på första dejten. Välj en matt och djup nyans, som exempelvis emeraldgrön eller buteljgrön, snarare än ljusare nyanser.

 

LILA

Den här färgen är spirituell och en person som bär den kan framstå som vis, andlig, upplyst och kreativ. Lila är en bra färg för dig som gärna vill framhålla att du värdesätter djupare saker i livet. Det kan även berätta att du är en sökare som letar efter en djup kontakt med din dejt.

 Var försiktig med att välja denna färg…

ROSA

Förr var det inte vanligt att män hade på sig rosa, men det har ändrats lite idag. Rosa är en färg som brukar väcka starka reaktioner, både positiva och negativa. En del anser att det är en färg som visar på oansvarighet, omdömeslöshet och naivitet. Andra tycker att den symboliserar det motsatta. Var försiktig med att välja denna färg på första dejten, eftersom du inte kan vara säker på hur det uppfattas.

 

Men kom igen nu, tänker du. Ja, i slutändan är det så klart allra viktigast att du känner dig bekväm. Om du sitter i en knallgul skjorta för att visa din allra positivaste sida fast du mest känner dig utklädd och uttittad så blir det ju inte så positivt. Möjligen kan du också använda färgskalan för att få ett hum om vad din dejt är på för humör och om dennes passionerade eller intelligenta sida väger tyngst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*