Satsa på första intrycket!

Är du nervös inför första dejten? För sent! Den är också viktig så klart, men faktum är att du gjort första intrycket redan hemma i soffan när du skapade din profil. Det kan kännas tråkigt att lägga en massa tid på att skriva presentationstext och ladda upp bilder. Men om man tänker på att din profil faktiskt är det som ger första intrycket av dig, blir det desto mer värt att lägga en stund på det.

Skapa en personlig profil

Första intrycket börjar redan när du skapar din profilOm det tar 7 sekunder att skapa ett första intryck vid verkliga möten hur lång tid tar det då på nätet? Jag har ingen färsk vetenskapligt granskad statistik på området, men man kan ju tänka sig att det är ännu kortare tid än i verkligheten. Det troligaste är att vi klickar vidare efter bara någon sekund (eller kanske 1/3 sekund som på Tinder). Du kommer inte få någon chans att förklara hur rolig den där konstiga bilden egentligen är, den som tittar har redan klickat vidare och är borta för alltid. Det du vill är att de personer du tycker är intressanta också ska förstå tjusningen med dig direkt. Här handlar det om kvalitet framför kvantitet.

Börja med att kolla runt lite och se vilka profiler du blir intresserad av. Fundera sedan på vad det var som gjorde att du tyckte om just den profilen. Det du (troligen) vill göra är ju att få någon som är lite som dig, eller som du vill vara, att bli intresserad av dig. Vad var det som fick dig att attraheras av just den profilen? Var det leendet, klädstilen eller var det kanske bilderna i naturen som skapade den där känslan? Utgå sedan från den känslan när du skapar din egen profil.

Är du ute efter en långvarig relation är bilderna i bar överkropp alternativt bikini kanske inte det bästa…

Om du gillade de som hade lite konstnärliga och annorlunda bilder, men inte så mycket text, så är det något liknande du ska satsa på. Om du istället imponerades mest av dem som fokuserat på texten, så visar det att det är viktigt för dig. Då är det andra som också tycker det är viktigt med text som du vill impa på. Det viktigaste tipset är att hålla det enkelt och personligt. Alla uppskattar ärlighet och påstår du saker som inte är sanna kommer det minska din trovärdighet längre fram.

Tala i bilder

En tjej skriver sin dejtingprofilBilderna ska visa dig och det du vill ha sagt. En bra version av dig själv. Hur gör man det? Återigen titta runt lite. De som ler på bilderna ser ofta trevligare ut. Då kanske du också bör välja en bild med ett leende? Inte överdrivet, men om du ser glad och välkomnande ut så är det troligare att andra vågar och vill ta kontakt med dig. Är du ute efter en långvarig relation är bilderna i bar överkropp alternativt bikini kanske inte det bästa sättet att visa att du har seriösa avsikter. Det finns mer avslappnade sätt att visa att man har en kropp man trivs med än spännbilden på stranden, eller kanske ännu värre, framför badrumsspegeln. (Ja de förekommer faktiskt på riktigt, och oftare än man kan tro). Vill du visa att du är vältränad så kan du ta en bild i t-shirt eller linne, kanske när du utför någon sport eller aktivitet. Då går informationen om att du är vältränad och aktiv fram utan att det känns sliskigt och ytligt.

En fin bild med en favoritbok är minst lika bra som en med ett tafatt försök till surf

Men… håller du inte på med sport så ska du nog inte ta en bild på den enda gången du klättrat, surfat, paddlat etc. De som på riktigt håller på med sporten ser igenom det och det blir inte trovärdigt. Du ska fortfarande visa dig själv, även om det är en extra bra version. En fin bild med en favoritbok är minst lika bra som en med ett tafatt försök till surf. Då kommer personer som också är intresserade av böcker se dig och troligen är det just sådana som du egentligen tycker är mer intressanta, när allt kommer omkring. Du ska ju inte locka så många som möjligt, utan de som passar just dig.

Lycka till nu och glöm inte att vara dig själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*