Sex på första dejten – alla råd du någonsin behöver…

Sex på första dejten

Skulle skriva om ”sex på första dejten”, men sitter här alldeles uppgiven. När jag läser sexskildringar i böcker eller ser dem på film tycker jag oftast att de är pinsamt smärtsamma. Nästan aldrig lyckas själva känslan fångas. Och det verkar näst intill omöjligt att komma med några generella råd, alla har liksom sina egna preferenser. Sex är något som ska upplevas, inte pratas om?

Tanken var att jag skulle skriva något om sex på första dejten, något klokt. Insiktsfullt. Men inser snart att jag saknar egentliga insikter. Jag har heller inga egna erfarenheter att dela med mig av. Inte om sex på första dejten i varje fall. Däremot har jag gått hem med personer som jag har träffat samma kväll, men då i fyllan och villan. Och kan således inte betraktas som en dejt. Även om det i vissa fall har mynnat ut i tafatta dejtförsök efteråt.

Men då har vissa hemligheter redan blivit avslöjade. De där nakna – bokstavligt – hemligheterna, som det annars tar lite tid att få ta del av. De avslöjades den där alkoholstinna natten, när det liksom kändes så himla rätt, så märkligt odödligt. Då, när det var du och jag för alltid, och alltid. När vi tumlade runt i lakanen till tidig morgon och utforskade varandra. Då, när solen var på väg upp och jag tumlade ut i köket och hämtade varsitt glas vin medan du – klyschigt nog – tände en cigarett i sovrumsfönstret. Och vi pratade sådär intensivt som en gör när det känns som hela världen är på väg att förändras.

När vi tumlade runt i lakanen till tidig morgon och utforskade varandra

Sen, efter att vi somnat och sedermera vaknat och all magi varit som bortblåst. Nattens förlustelser endast en vag dimma. All romantik är som bortblåst. Och vi doftar båda två av gammalt vin, svettig sex och inrökta lakan. Du säger hest att det är nog bäst att du går, för du ska vara någonstans, om bara någon timme och du behöver ta en dusch innan. Halvvägs ut i hallen säger jag att det här var trevligt och frågar om vi inte ska ta en öl någon kväll snart. Och motvilligt får jag ditt nummer. Och jag textar redan samma kväll.

Vi träffas några gånger, men det lyfter aldrig. Och vi bestämmer gemensamt att det är bäst för båda om våra vägar skiljs åt igen. Utan att vi har haft sex igen efter den där natten. Jo, visst. Några sådana erfarenheter har jag. Men inga om sex på första dejten.

Jag bestämmer mig för att googla sex på första dejten men de svar jag får upp är deprimerande läsning. Någon träff leder mig vidare till någon artikel i tidningen Moore som behandlar – med extremt breda penseldrag – hur män ska uppföra sig för att ”få” sex på första dejten. Råd i stil med ”Ha inte för städat, för då tror hon att du förväntade sig att hon skulle följa med dig hem. Ha inte ostädat för då tror hon att du är en slusk. Ha lagom städat.” Det hjälper mig således inte särdeles mycket. Jag blir inte klokare av den artikeln.

Du säger hest att det är nog bäst att du går, för du ska vara någonstans…

En annan träff är till det underbara forumet Flashback. Jag finner inga riktiga råd där heller. En dag ska jag dock grotta ner mig i deras råd. Jag finner ytterligare en rad artiklar om sex på första dejten, men ingen är särskilt nyanserad eller ger mig några direkta ingångar eller insikter om första dejten.

Frågan kvarstår alltså, kan eller bör man ha sex på första dejten eller ej? Mitt ödmjuka svar blir: Klart en kan, förutsatt att det känns gött. Varför hålla på och leta svar på nätet. Känns det fint mellan dig och dejten, stjärnorna står rätt och allt det där. Kör på. Det finns väl inga regler. Råder det konsensus mellan dig och dejten om att ni vill göra det. Gör det! Vänta inte. Skit i ”relationsproffs” åsikter. Skit i forumtrådar på nätet. Skit i gör så här, så gör du rätt-artiklar. Skit i mina råd. Gör det som känns rätt. Livet är för kort. Åtminstone när det kommer till att lyssna på råd om sex på första dejten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*