Möt sommaren med dejten

Dejt som går bra.

Att dejta kan vara alldeles alldeles underbart, men också alldeles alldeles förfärligt. Alla ni som någon gång varit jägare och jägarinna i dejtingdjungeln vet precis vad jag menar. Himmel och helvete, toppar och dalar.

Laddning
En dejt kan vara det underbara i när du träffar någon ny människa där attraktionen surrar som en elledning mellan er. Du vet att hen känner detsamma, och oavsett hur långt ni väljer att ta det på just den dejten, så vet du att detta är bra.

Ett tydligt tecken är att du inte har någon aning om vad ni pratat om när ni skiljts åt. Och att du tillbringar resten av dagen, nästa dag och kanske resten av veckan med att försöka minnas hur du egentligen framställde dig själv.

Men det finns något som gör att dina fingrar sveper över tangentbordet eller telefonen, i försiktig jakt efter rätt bokstavskombination för att formulera ditt intresse i ett mejl eller sms.

Kortslutning
Och den dejten som du vet efter cirka 20 sekunder att det här kommer inte leda någonstans. Din karaktär avslöjas då genom att du antingen stannar kvar eller drar direkt. Du är trevlig, hövlig, social, men inte särskilt inbjudande. Du säljer inte in dig skamlöst som du hade gjort om hen var någon du verkligen var intresserad av. Du korsar dina armar istället för att öppna famnen och du ler inte med ögonen som Tyra Banks har lärt dig.

Jag tror jag imponeras av dem som kallsinnigt kan säga det rakt ut, eller tydligt vissa det. Nej, tyvärr, du är säkert en superfin människa men inget för mig. Och vända på klacken.

Jag tror dock att de flesta av er liksom jag är tillräckligt medmänsklig att även om det inte klickar mellan oss, så kan vi ju ändå har en kort men trevlig stund tillsammans. Innan vi skiljs, innan vi aldrig ses igen.
Eller tycker ni det är att vara falsk, att luras?

Definition
Vad är egentligen att dejta, hur definieras det och behöver vi verkligen stämpla det? Är det ett ord av godo, eller bara laddat med ångest och överdrivet många timmar framför spegeln för att få fram sitt bästa och mest välpolerade jag. De som ser dejten som en smal sak är förmodligen en tunn skara.

De som ser dejten som en smal sak är förmodligen en tunn skara.

Nyligen fick jag frågan på Mazily vad det är att dejta. Det är nog väldigt olika beroende på vem du frågar. Vissa vill ha det traditionellt, försiktigt kanske till och med, medan andra är redo att ganska omgående vilja umgås mer än vid restaurangbesöket eller fikan eller promenaden eller något annat. Men att ha en fastslagen bild och idé om vad en dejt ska innebära är en björntjänst.

Personligen ser jag på ordet dejt som en möjlighet att se om jag klickar med personen även i verkliga livet. Det är en sak att vara bildskön och kunna uttrycka sig väl i text. Att vara lika skön i verkligheten är en annan.
Det är en chans att komma nära, att få läsa signaler och få uppleva pirr i magen. Jag önskar att ni alla får möjligheten att känna fjärilar i era magar under sommaren.

En gång är ingen gång
Personligen tror jag att många lägger för stor vikt vid första dejten. Även om det inte känns super, kan det bero på så många saker, det passande sportuttrycket dagsform fungerar här.

Så misströsta inte, träffa hen igen, efter andra träffen vet du med säkerhet om det verkligen finns något där. Eller förhoppningsvis redan under den.

Mör sommaren med en ny bekantskap, möt sommaren med ett leende på läpparna och värme i hjärtat. Där ute finns det någon som kan ge dig allt det tillbaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*