Mötesplatsen nummer ett

Tivoli - en bra mötesplats?

Systrar och bröder, vänner, kamrater, medprimater. Du läser i detta nu de inledande raderna i Mazilybloggens första artikelserie någonsin.

Det började som ett spontant spånmöte via Skype, typ ”vad fan ska jag skriva om?”, och då kom vi att prata om mötesplatser. Vilken är den optimala mötesplatsen? Mötesplatsen med versalt M? (M är för övrigt en romersk siffra; 1000). Först tänkte jag att vadå, det är ju så olika vad folk tycker. Tomejto-tomato, liksom. Men mötesplats behöver inte vara platsen där dejten äger rum, utan platsen eller sammanhanget där vi träffas, lär känna varandra, blir kära, pussas första gången och allt sånt. Dejtingsajter, krogen, kvällskursen, jobbet, gymmet, promenaden med hunden.

Sagt och gjort. Mazily kommer medelst diverse metoder och utan några som helst vetenskapliga ambitioner att gräva i detta. Vilken är den bästa mötesplatsen? Vi ska ta reda på det. Som en dejtingvärldens Janne Josefsson. Eller Günther Wallraff. Eller Åsne Seierstad. Eller Elisabeth Höglund. På listan över potentiella mötesplatser (eller sammanhang) finns alltså:

  • Dejtingsajter
  • Krogen
  • Kvällskursen
  • Jobbet
  • Evenemanget
  • Gymmet
  • Promenaden med hunden

Vill du ha med fler mötesplatser? Kommentera, så får vi se. Förutsättningarna för denna djupdykning är följande: eftersom jag är så fruktansvärt högprofilerad, måste jag tyvärr avstå från eget grävande. Jag skulle bara bli igenkänd som den högintressanta mediepersonlighet jag är, och därmed dra till mig intresse långt utöver ett vad ett representativt genomsnitt någonsin skulle kunna hoppas på. Därför kommer jag att låta andras berättelser, empatiskt inlyssnade av och filtrerade genom mig, bilda fond i denna artikelserie – men också använda mig av olika typer av bulvaner som får wallraffa i mitt ställe. På det sättet tryfferar vi vår granskning med personliga upplevelser, och som alla vet är någons personliga upplevelse detsamma som ett allmängiltigt bevis. It’s gonna be good! Stay tuned!

En kommentar om “Mötesplatsen nummer ett

  1. Haha, you crack me up!
    Förslag på scenario skulle kunna vara dagis/skola, andra föräldrar alltså. OBS! anmäler mig inte till bulvantjänstgöring ;)
    Sköt om dig!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*