Den hoppfulla dejtarens guide till en anständig dejtingprofil

En tråkig dejtingprofil som inte kommer få napp

En dejtingprofil som inte kommer att få napp

Det här med att skapa en bra dejtingprofil är lite av en konst. Du vill stå ut i mängden utan att avskräcka. Du vill visa ditt bästa jag utan att vilseleda. Du vill locka rätt person utan att behöva hantera en massa spam.

Jag förstår – det är många aspekter man måste ta hänsyn till och det är inte lätt att beskriva sig själv. Men det finns några saker jag verkligen inte kan förstå:

 1. Killar som väljer profilbilder där de poserar med en eller flera tjejer. Jovisst, det finns teorier som säger att en populär kille blir mer attraktiv, men för mig signalerar det att du inte är särskilt intresserad av att träffa någon – du har ju redan ditt på det torra, liksom.
 2. Killar som istället för en bild på sig själva väljer en bild på sin bil/motorcykel/annat transportmedel eller ägodel. Det är dig jag vill dejta, inte din BMW!
 3. Killar som helt enkelt väljer bort det här med att ha profilbild helt eller bara har en bild på något helt annat, typ en seriefigur. Varningsklockorna ringer direkt. Antingen ser du ut som Quasimodos mindre attraktive kusin (vilket inte nödvändigtvis är något hinder, men det kan ju vara bra om jag är förberedd när vi ska träffas första gången) eller så är du otrogen och vill undvika att någon som känner din flickvän/fru upptäcker dig.
 4. Killar vars profiltext uteslutande beskriver hur de vill att jag ska vara. Det är ju trevligt att veta att jag passar in på ditt ideal, men vad får jag då?
 5. Killar som inte skriver någon profiltext alls. Förlitar du dig alltid enbart på ditt utseende?

En del av de här profilsynderna går att förlåta om personen i fråga skriver ett fantastiskt bra, intressant och inspirerande meddelande, men förvänta dig inte att jag tar första steget. Om du är skyldig till någon av punkterna ovan har du automatiskt avsagt dig all rätt att säga saker som “Varför tar aldrig tjejerna något initiativ?” eller “De vill ha jämställdhet i allt annat, men när det gäller dejting är det tydligen fortfarande de gamla rollerna som gäller”.

Varför tar aldrig tjejerna något initiativ?

Till skillnad från på krogen är folk som besöker dejtingsidor oftast nyktra nog att kunna ta till sig skriven text och fatta beslut utifrån given information. Vill du att jag ska bli sugen på att kontakta dig får du åtminstone göra en liten ansträngning för att motivera mig. Det är egentligen inte så svårt:

 • En bild eller två som visar hur du faktiskt ser ut.
 • En text som i korthet beskriver vem du är och vad du är på jakt efter.
 • Punkt – mer behövs faktiskt inte.

 

Redaktörens anmärkning:
Följer du Kristinas råd ovan så är du helt klart på rätt väg! Vi kan se i vår statistik från Mazily att profiler som har fler än 1 bild mottar hela 75% mer respons från sina kontaktförsök. Skriver du dessutom en liten presentation och gör några statusuppdateringar så ökar siffran till över 125%.

Ett stalltips som tål att upprepas är att ha fler än 1 bild och att faktiskt visa hur du ser ut, gärna nya bilder och sådana där man ser hela dig. Många gör sig björntjänsten att välja en bild från den där festen för 5 år sedan då leendet satt perfekt och stjärnorna stod rätt. Detta gör i sin tur att dejten lätt blir besviken när ni väl träffas. Du får gå på många dejter, men de slutar ofta med just bara en förstadejt. Det handlar om att sätta förväntningarna rätt, men också om att hitta någon som uppskattar just dig för den du är, både till det yttre och inre.

5 thoughts on “Den hoppfulla dejtarens guide till en anständig dejtingprofil

 1. Om du är skyldig till någon av punkterna ovan har du automatiskt avsagt dig all rätt att säga saker som “Varför tar aldrig tjejerna något initiativ?”

  Jag är oskyldig till alla punkterna. Jag har varit på dejtingsidor från och till (mest till) i snart nio år (!). Under den tiden har… kanske fem tjejer tagit initiativet. Svarsfrekvensen på mina mail är kanske 1 på 15 skickade mail. Och jag skriver absolut inga ”tjena, läget?”-mail.

  Jag fattar verkligen inte. Det är verkligen inget fel på mig. Har hört att jag ser bra ut, är enligt vissa ”en awesome dude” och fått höra ”vilken man!”

  Med vänlig hälsning
  En snart helt uppgiven men ändå övertygad om sin hyfsade förträfflighet (det senare en nödvändighet för att öht inte gå under av dåligt självförtroende)

  • ^^ vad han sa.
   Antingen är det en urban legend att tjejer tar initiativ eller så är det 1% av männen på alla dejtingsiter som har överfull mailbox. Resten är helt utan kontakt.
   Sannolikt är det väl också viss andel av kvinnorna som har överfull mailbox och några som är utan kontakt.
   Det är insidan som räknas eller hur var det nu?

   • Visst är det så att män generellt får ligga i hårdare än kvinnor inom nätdejting, i alla fall i det första steget (därmed inte sagt att kvinnor inte tar initiativ ibland). Har tyvärr inte aktuella data från Mazily (ska se om vi kan få fram det), men enligt siffror från OKCupid (typ amerikanska förlagan till Happy Pancake) så gör män ungefär fyra gånger så många kontaktförsök som kvinnor och de kvinnor som anses som extra vackra får ungefär 4 gånger så många meddelanden som snittet och hela 25 gånger fler än de som anses som under snittet (http://blog.okcupid.com/index.php/the-mathematics-of-beauty/). Artikeln är läsvärd eftersom den också visar att spridning i uppfattningen om ens looks generellt gynnar antalet meddelanden man får. Statistiken visar också att ju fler meddelanden en man skickar desto mindre chans att få svar. Så ska man lära sig något från detta är det väl att försöka se annorlunda och intressant ut i sin presentation, skicka få, men genomtänkta mejl till de kvinnor som ser trevliga ut, men kanske inte nödvändigtvis är de allra hetaste på sajten :)

 2. Jag har varit medlem i 1,5 år. Har en bra bild, ser bra ut, är smart, kul och helt normal. Har inte fått ett enda vettigt mail på hela tiden. Och inga svar när jag själv tar kontakt. Vilket jag har gjort flera ggr. Mazily känns som ett skämt och jag tänker sluta mitt medlemsskap. Man blir bara deppig av att vara här.

  • Tråkigt att höra Sara. Jag vet inte om Mazily är sämre eller bättre än snittsajten här, men vår ambition har bara varit att skapa en trevlig sajt med fokus på intressen. Kanske är Mazilyfolket lite extra svåra och mindre angelägna om att komma till avslut, men det är nog inte vårt fel, hoppas jag ;) Tror nätdejting handlar mycket om att vara ärlig med vem man är, hur man ser ut och vad man vill och att ha rätt förväntningar. Man har ju hört att 10% av alla medlemmarna får 90% av alla mejl… Tror faktiskt inte att det är så på Mazily, men kan nog vara så på vissa sajter, vilket kan förklara varför det ibland kan kännas svårt att få kontakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*