Dejting-fadäser du vill undvika

Ett par som pratar på en dejtHar du en potentiellt härlig dejt med någon spännande på gång? Är du lite orolig och nervös för att något ska gå fel? Vi är trots allt många som varit på mindre lyckade dejter, sådana som vi helst velat springa ifrån fortare än man hinner säga “godnattkyss”.

Personkemi är ju inget man kan styra över, med andra ord finns det inte så mycket man kan göra om det inte klickar. Som tur är finns det flera saker du kan tänka på för att se till så att du inte blir den där katastrof-dejten för personen du möter. Här kommer några tips för att du ska slippa läsa om dig själv under rubriken “Min värsta dejt” i framtiden.

Det kan vara lätt berusande och härligt att få massor med frågor om sig själv, men kom ihåg att detsamma gäller för den du träffar.

Välj rätt sammanhang

Varför är det så att många tänker ”bio!” när det blir tal om dejt? Att stänga in sig i ett rum där man måste vara tyst i två timmar, och det tillsammans med en okänd person är ju egentligen ganska idiotiskt. Det finns faktiskt knappast något säkrare recept för att inte lära känna en människa. Om du ändå tycker att bio är grejen så är det nästan obligatoriskt att boka in en fika före eller efter filmen, då får ni både biomys och tid för prat. Annars är det oftast en bra idé att hitta på något som ni båda tycker är kul, kanske en aktivitet som ni har gemensamt. På första dejten ska man dock undvika att planera in en alltför lång aktivitet, då kan en kort och anspråkslös fika vara ett säkert kort och spara den där svamputflykten till något senare…

Balansera konversationen

När det gäller er dialog finns det en hel del saker som är viktiga att lägga lite tanke på. Det kan vara lätt berusande och härligt att få massor med frågor om sig själv, men kom ihåg att detsamma gäller för den du träffar. När du får frågan: “– Vad jobbar du med?”, är det bäst att du pratar lite lagom mycket om ditt arbete. Det är inte meningen att du ska dra det till nivån att du berättar om vad chefens, systers hund gjorde förra sommaren. Om du ändå hamnar där, har du officiellt pratat för länge. Se på en dejt som en balansgång, var intresserad och fråga mycket, men se också till att du får eget utrymme. Det där med eget utrymme är förresten extra viktigt. Om du inte får en syl i vädret under hela dejten är det läge att säga adjö. Få saker är så tråkiga som egocentriska människor.

Var närvarande

Har du någonsin träffat en person som mitt i konversationen tittar ned i mobilen, fnissar till och sedan börjar knappa frenetiskt? Då vet du att det ofta skapar en mindre bekväm stämning. Det lämnar nämligen lätt en känsla av att ditt sällskap inte är gott nog för personen i fråga. För att inte tala om nyfikenheten och osäkerheten det väcker: Vad pratar de om? Är det dig och vilken fruktansvärt dålig dejt du är? Gör därför din dejt en stor tjänst och strunta i den där hysteriskt roliga hundansikte-snappen din vän just skickade, i alla fall tills dejten är slut. Och en sista sak: Om någon ringer behöver du inte kasta dig över telefonen. Människor tenderar att ringa igen om det är något väldigt viktigt.

Ha kul också!

Som du säkert ser är det inte så komplicerat, det här med att få till en lyckad dejt. Var intresserad av personen du träffar, ställ frågor och lägg ned mobilen. Se också till att ni faktiskt får möjlighet att prata med varandra. Följer du bara dessa råd så riskerar i alla fall inte du att bli en dejt-katastrof. Resten är upp till den du träffar (och en viss mängd tur)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*