Nätdejting för flockdjur

Många presentationstexter på många dejtingsajter, inklusive Mazily, börjar med en eller ett par meningar om att det är svårt att skriva en bra presentationstext.

Många statusuppdateringar på Mazily går ut på att personen just nu gör något – promenerar på Djurgården, shoppar festkläder, soffar sig framför en TV-serie, lagar någon god mat – och konstaterar att nu fattas bara sällskap.

Många som tar kontakt på dejtingsajter, även på Mazily, gör det – enligt vad jag hört då alltså – genom att omedelbart berätta om sig själv: ”Hej, du verkar trevlig! Och vem är då jag? …” och så vidare, etcetera.

Det är spännande att det uppstår nya sociala konventioner, eller nya uttryck för gamla sociala konventioner, i olika sammanhang på nätet. Nätdejting är inget undantag, förstås. Ibland tar sig konventionerna formen av en sorts klichéer.

En del tycker att det är tryggt att göra ungefär likadant som de flesta andra. Andra tycker att det är tråkigt, för de vill sticka ut från mängden. Kanske har du använt ett eller flera av ovan nämnda grepp utan att veta hur vanliga de är. Utan att veta att du därmed gör som de flesta. Som folk gör mest.

Annat som folk (på Mazily) gör mycket:

  • Gillar filmen Eternal sunshine of the spotless mind
  • Tittar på kulturprogrammet Kobra på SVT
  • Äter vegetarisk mat

Till dig som just nu känner dig som en tråkmåns, vill jag säga: var dig själv. Det är inget fel att vara eller göra som de flesta. Det är däremot fel (eller åtminstone kontraproduktivt och oattraktivt) att försöka vara något annat än den man är.

Inte minst när det gäller dejting. Inte minst när det gäller just dejting på nätet.

Det är ju lite onaturligt att skriva en säljande presentation av sig själv. Och det är nervöst att bara hux flux ta kontakt med folk, även om man kan anta att folk på en dejtingsajt hellre blir kontaktade för många gånger än för få.

Och alla som är här, är det (kan man också anta) för att de tycker att nu fattas bara sällskap. Så för fasen, bejaka det vanliga, det ofta förekommande, det som de flesta tycker är trevligt, promenaderna, mysiga hemmakvällar, intressanta utställningar och samtal om allt mellan himmel och jord över ett glas vin.

Jag tycker att alla på Mazily borde ha en vecka, exempelvis vecka två 2014, då alla avslutar sina statusuppdateringar, oavsett hur de är formulerade i övrigt och oavsett vad de handlar om, med ”nu fattas bara sällskap”. Kom igen, gör’t! Det blir kul!

 

PS: Sitter här färdigbloggad för den här gången, smuttar på ett glas vin och tittar genom fönstret ut i vinternatten. Nu fattas bara sällskap.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*