Hur skiljer sig Mazily från andra dejtingsajter?

Hur skiljer sig Mazily från andra dejtingsajter?

Första gången jag testade nätdejting var 2003 på dåvarande Spraydate. Fenomenet online dating kom till Sverige från USA i samband med IT-eran runt millenieskiftet. Jag tyckte att mötesformen var intressant och det gav mig många spännande möten, även om jag kanske inte fann det jag sökte. Nosade även på Match.com och någon till. Sajterna i sig var inte så märkvärdiga, men fyllde sitt syfte.

Nästa gång jag var i nätdejtingstagen var 2009. Mycket hade hänt på webben sedan 2003 och jag jobbade nu på en webbyrå och hade lite högre krav i allmänhet på webbtjänster. Därför kom det lite som en chock när alla dejtingsajter verkade som kvar i det förgångna. Samma funktionalitet, samma design, samma taffliga språk. Det var då jag tänkte: ”Det här måste gå att göra bättre”.

Sagt och gjort, efter en viss startsträcka lanserades Mazily i början av 2012 som ett alternativ till de etablerade dejtingsajterna. För att avgränsa oss valde vi att främst fokusera på Sveriges storstäder och nischa oss mot alla som är lite allmänt kulturintresserade. Vi ville skapa en naturlig mötesplats där vi utgick från gemensamma intressen som en katalysator för nya möten. Därmed inte sagt att lika barn leka bäst, men vi tror ändå att det underlättar om det finns intressen som bägge delar.

Därmed inte sagt att lika barn leka bäst

Sedan starten har vi utvecklat Mazily till att också innehålla en evenemangsguide som listar vad som händer i Stockholm, Göteborg och Malmö (sett utifrån våra medlemmars intressen). Här finns allt från stora konserter till obskyra utställningar och i framtiden vill vi förstärka denna dimension ytterligare. På Mazily ska det vara möjligt att hitta någon att gå med på den där konserten, bli utbjuden på något otippat eller kanske rentav ta en öl med ett litet gäng innan? Vi vill vara en guide till de bästa kulturupplevelserna OCH goda vänner (sedan kan man alltid hoppas att det dyker upp någon alldeles speciell vän också!). Vi har en bit kvar till vår vision, utveckling tar tid med begränsade resurser, men redan nu kan du söka bland våra supertrevliga singlar, lära känna dem bättre och hitta evenemang att gå på!

Vi hoppas att Mazily ger dig en trevligare och minde påtvingad känsla än på många andra dejtingsajter. Vi försöker  att vara så hederliga och tydliga som vi kan, samt givetvis undvika alla de fula knep som många dejtingsajter gjort sig kända för. Mazily är engelska och betyder ungefär ”labyrintiskt” (från ordet ”maze”). Namnet är valt för att åskådliggöra att vägen till den rätta (eller vad man nu söker) inte måste vara en spikrak väg. Kanske är det på ”omvägen” via Mazily som det händer?

Happy dating!
/Olle och Mazilyteamet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*