Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Vanliga frågor

Hur funkar det?

Mazily är en dejtingsajt (dating site) som bygger på att du söker efter medlemmar med gemensamma intressen eller aktiviteter (eller tvärtom, om det är din grej). Genom att följa personer som intresserar dig, så kan du prenumerera på statusuppdateringar och lära känna folk bättre innan du bestämmer dig för att ta kontakt. Genom att skriva statusmeddelanden så kan du också ge en mer nyanserad bild av dig själv och berätta vad som händer just nu. I vår guide så får du tips om vad som händer i din stad och om det finns fler från Mazily som kan tänkas vara där.

Är Mazily rätt för mig?

Om du gillar populärkultur i olika former och vill hitta någon utifrån ett gemensamt intresse så tycker vi verkligen att du ska testa Mazily. Du måste verkligen inte vara en fullfjädrad kulturnörd för att uppskatta oss. Vi vill erbjuda ett smart alternativ till dagens stora och ofta, i vår mening, något fadda dejtingsajter.

Hur uttalas Mazily och vad betyder det?

Mazily betyder ungefär ”labyrintiskt” på engelska och bygger på ordet ”maze”. Det uttalas ungefär ”mejzilly”. Vi ville ha ett neutralt namn och tyckte Mazily lät vackert, nästan lite poetiskt...

Kostar det något att använda Mazily?

Det mesta av funktionaliteten i Mazily är helt gratis och detta inkluderar möjligheten att kontakta andra medlemmar (till en viss gräns). Mazily är med andra ord en fullt användbar gratistjänst! Man kan också betala en liten summa och få ytterligare funktionalitet och andra fina förmåner. Vi kallar detta alternativ för Mazily Pop. Läs mer om fördelarna här. Vi tar betalt för att ha möjlighet att fortsätta utveckla Mazily, upprätthålla medlemstillväxten med hjälp av marknadsföring och ta hand om våra medlemmar på ett professionellt sätt.

Vad kostar Mazily Pop?

På webbsidan finns tre olika abonnemang - från 1 månad till 6 månader. Tecknar man för en längre period så blir det billigare. 1 månad kostar 179 kr/mån, 3 månader kostar 119 kr/mån och 6 månader kostar 69 kr/mån. Gör du alla våra utmaningar så får du dessutom hela 30% rabatt på alla månadsabonnemang!

Du kan även köpa Mazily Pop i vår appar (in-app köp). Då betalar du för hela den valda perioden (1, 3 eller 6 månader) på en gång och priserna är 179 kr, 399 kr respektive 479 kr. App-abonnemanget förlängs sedan med samma periodicitet som du valt från början (vid 3 månaders abonnemang kommer det till exempel att förnyas var 3:e månad), såvida du inte har avslutat det senast 24 timmar innan det ska förnyas på ditt konto i iTunes/Google Play.

Vad är en utmaning?

Du kan göra olika typer av enkla "utmaningar" och få chans att testa Mazily Pop gratis. Gör du utmaningar så förbättrar du din profil och ökar samtidigt dina chanser att träffa intressanta personer. Olika utmaningar ger olika många gratisdagar och när du gjort ett helt "block" av utmaningar så kan du lösa in dem i Pop-dagar. Har man gjort samtliga utmaningar så får man även chans att köpa Mazily Pop till ett reducerat pris (gäller dock ej i vår app).

Hur skiljer sig Mazily från andra dejtingsajter?

Vi är en dejtingsajt som alla andra, möjligen med en lite mer kulturintresserad publik. Vi försöker skilja oss från mängden genom ett personligt bemötande, mindre fuffens och en trevlig stämning på sajten. Vi tror du skulle gilla Mazily.

Dejtingtjänster såsom Match, Mötesplatsen, Happy Pancake, Badoo, Tinder, eDarling och så vidare har möjligen en större total användarbas, men antalet aktiva medlemmar är oftast betydligt färre än vad sajterna själva uppger. Räknar man sedan bort alla som inte känns relevanta för dig så är det inte säkert att det verkligen finns fler matcher hos de mer etablerade alternativen.

Jag bor inte Stockholm, Göteborg eller Malmö, får inte jag gå med i Mazily då?

Det går absolut bra, men var medveten om att vi främst satsar på att värva nya medlemmar i eller runt dessa städer. Vår evenemangsguide är också begränsad till Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi tror att nätdejting blir bättre om man enkelt kan träffas i verkligheten och därför fokuserar vi på vissa regioner, men vi har ändå en ansenlig mängd medlemmar i andra delar av Sverige.

Vad gör ni för att Mazily ska vara säkert och angenämt att använda?

Vi kan naturligtvis inte lämna några garantier när du träffar någon i verkligheten och rekommenderar att du alltid är försiktig när du lämnar ut kontaktdata och använder sunt förnuft när du ska träffa någon. Vi försöker möjliggöra trevliga och säkra möten på följande sätt:

  • Vi rekommenderar att du alltid förlägger dina första dejter till publika platser. Låt gärna första mötet vara tidsbegränsat och berätta för någon vän att du ska på dejt. Det kan också vara bra att låta din vän höra av sig i början av dejten för att kontrollera att allt känns ok.
  • Vi ber våra medlemmar att alltid anmäla misstänkt material eller skumma medlemmar. Detta inkluderar nedlåtande eller otrevliga meddelanden, ej passande foton, personer som vill sälja något, tvivelaktiga erbjudanden eller något annat som bryter mot våra medlemsvillkor.
  • Det är möjligt att blockera "jobbiga" medlemmar från att mejla dig, se dig i statusflödet och hitta dig i sökfiltret. Vänligen anmäl dock alltid en medlem du tycker har "gått för långt".
  • Vi har ett filter som tröskar igenom Mazily i jakt på suspekta saker.
  • Vi tar bort medlemmar som brutit mot våra medlemsvillkor.
  • Vi försöker skapa en trevlig, medmänsklig och positiv anda på Mazily!

Vad är skillnaden mellan att skapa sitt konto med Facebook gentemot e-post?

Vi erbjuder två sätt att skapa sitt Mazilykonto, via Facebook (Facebook Connect) eller via e-post. Vi rekommenderar dock det förstnämnda eftersom det gör det smidigare för dig att skapa en fyllig profil (du kan importera grundfakta om dig själv såsom kön, ålder, bilder, taggar, etc.). Inloggning och därtill hörande data sköts av Facebook (vi varken sparar eller har tillgång till dina inloggningsuppgifter) - så länge du minns hur du loggar in på Facebook så kan du logga in på Mazily.

Om jag skapar mitt konto via Facebook, kan det synas för mina vänner att jag använder Mazily?

Mazily postar aldrig till din Facebooksida, eller dina vänners, så du behöver inte oroa dig för att det på något sätt syns på Facebook att du använder Mazily.

Hur gör jag för att avsluta mitt konto om jag inte längre vill vara med? Och vad händer då med min tidigare profil?

Om du inte längre vill vara medlem, har du möjlighet att själv avsluta ditt konto under Inställningar/Konto. Efter att du har avslutat så sparar vi dina profiluppgifter i maximalt tjugofyra (24) månader, därefter så avpersonifieras all data som hör till en tidigare medlem. Syftet med att spara avpersonifierad data är enbart i statistiskt syfte. Det går även att inaktivera sitt konto, men det är inget avslut, utan bara ett sätt att inte vara synlig för andra medlemmar. Efter att du har avslutat så rekommenderar vi att du raderar Mazilys Facebookapp manuellt (om du använt Facebook för att skapa ditt konto). Du hittar denna genom att gå till Account Settings/Apps på ditt Facebookkonto.

Jag har hört att ni är en sajt för folk som är lite extra intresserade av musik, film, design, mode, scen, litteratur, etc., men hur märker jag det inne på sajten?

Detta märks framförallt genom att vi ger våra medlemmar möjlighet att uttrycka sina intressen, delvis genom "taggar" och som det sedan går att söka på. Vi har också en "guide" som består av evenemang som samplas ihop av våra medlemmars publika Facebookevents plus manuellt tillagda evenemang och fungerar som en guide för dig som är intresserad av kultur (och vill träffa någon som också är det).

Kan man använda Mazily i mobilen? Har ni en app?

Japp, vi har en app för iPhone och Android. Den är fortfarande tämligen basal, men i den kan du läsa och skriva statusmeddelanden, leta efter trevliga medlemmar och skicka mejl. Vi kommer löpande att utöka dess funktionalitet.

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar 1 minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Mazily har nu stängt :(

Vi vill tacka dig som varit medlem och hoppas du haft glädje av tjänsten. Vi kommer nu att avveckla verksamheten och radera vår medlemsdatabas, men vi ses kanske i labyrintens andra ände?

/Mazilyteamet