Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
Mazily Dejting

Gratis nätdejting för nyfikna. Singlar, events och inspiration som väntar på dig.

Landet

I det gamla posthuset vid Telefonplan i stadsdelen Hägersten utanför Stockholm hittar du restaurang Landet.

Menyn genomsyras av nordiska smaker med tydliga influenser från bland annat Frankrike och Spanien. Den klassiska svenska husmanskosten utgör dock grundstenen i matlagningen och så långt det är möjligt använder man sig av ekologiska och närproducerade råvaror. Landet serverar lunch och middag måndag till lördag. Du kan beställa in aptitretare som piementos de padron, friterade spanska chilifrukter eller krabbkakor med marinerade glasnudlar, gurka, mango och koriander. Du kan välja mellan ett fåtal varmrätter med antingen fisk, kött eller grönt. Helgrillad havsabborre för två eller lammytterfilé med hasselnöts- och champagnesky är några exempel. Servicen är godhjärtad och interiören varm och trivsam. Sommartid kan du sitta ner och äta eller dricka på den tilltagna uteserveringen som ackompanjeras av växtlighet, orangefärgade möbler och skönljud från en portabel vinylspelare.

Men det handlar inte bara om mat på restaurang Landet. På övervåningen har man skapat en miniversion av en klassisk folkpark. Kulörta lyktor, en bar och gott om sittplatser bjuder in till avslappnat häng och kvällstid arrangeras underhållning i form av livespelningar, klubbar och dj:s. Drinkmenyn är spännande och erbjuder cocktails med fyndiga namn och ingredienser som saffransgin, absint eller rosmarin. Trots sin något avlägsna position är Landet en populär restaurang och ett välbesökt uteställe. Den ambitiösa menyn lockar mängder av matentusiaster och den mysiga övervåningen glada festprissar.

Landet är ett perfekt utflyktsmål för dig som vill äta god mat, kanske med vänner, familj eller en dejt. Landet är en naturlig och opretentiös mötesplats och det är inte förvånande att restaurangen blivit nominerad av prestigefyllda White Guide i kategorierna ”Årets miljöupplevelse” samt ”Årets serviceupplevelse”. Besök Landet med någon du tycker om eller vill lära känna bättre, här finns alla förutsättningarna för en perfekt middag eller första dejt.

Restaurangen slog upp sina portar 2005 och lokalerna tillhör den så kallade LM-staden, en k-märkt industristad som byggdes på 1930-talet av företaget LM Ericsson. LM-staden bestod av moderna arbetarbostäder, daghem och idrottsanläggningar speciellt framtagna för de anställda vid LM Ericssons telefonfabrik. Idag klassas området som ett svenskt industriminne och har många nya hippa hyresgäster, varav många dras till Landet när kvällen kommer.

Facebook: https://www.facebook.com/restauranglandet
Twitter: https://www.twitter.com/landet
Instagram: https://www.instagram.com/restauranglandet

http://www.landet.nu
Adress: LM Ericssons Väg 27, 12637 Hägersten

Aktuella evenemang i Mazily Guide Stockholm

Bli medlem på Mazily idag!

Att bli medlem tar 1 minut, inga förbindelser, testa om Mazily passar dig!

Vi postar inget till din Facebooksida.
eller

Singlar i Stockholm på Mazily

Sagt om Landet på Mazily

 • Tiggeriförbud. Fascistbudget. And more to come. Vem vill fly landet med mig?

  2018-12-18 15:19:50
 • Sista arbetsdagen detta året imorgon då! Låter gött va? :) Julfirande med familj på landet coming up!

  2018-12-17 22:21:22
 • Ett land större än Ryssland till ytan, en egen kung, flagga, kultur och folk. Fanns med i kartböckerna fram till 1750. Tartarien 🎄. Vilka raderade bort landet ur historien, och varför? https://youtu.be/xHdg-8pkxj0 sju minuter in, om Tartarien, folkslag mm...

  2018-12-17 16:23:35
 • Snart dags för demonstration. Medborgarplatsen. Ingen mer allianspolitik. Det här landet behöver kärlek inte mer girighet.

  2018-12-16 12:06:10
 • Grodor som framlever sina liv i städer utvecklar mer komplexa parningsläten jämfört med sina skogslevande kusiner, läser jag i tidningen. Stämmer nog även på oss människor. Här på landet är allt enklare. Är grannen singel? Yes! Svårare än så är det (oftast) inte.

  2018-12-15 08:42:02