Sport i Stockholm

Dölj text

Det finns många möjligheter att se sport i Stockholm. Fotboll och ishockey är traditionellt sett de populäraste sporterna i Stockholm, och AIK, Djurgården och Hammarby är klassiska Stockholmsklubbar. I Mazilys guide finner du aktuella sportevenemang i Stockholm.

Fotbollsklubbarna AIK, Djurgården och Brommapojkarna representerar Stockholm i herrallsvenskan medan Hammarby spelar i Superettan. I Damallsvenskan spelar AIK och Tyresö medan Djurgården, Hammarby och Brommapojkarna återfinns i Elitettan. Stockholm har alltid varit en hockeyintresserad stad där Djurgården spelar i Elitserien i ishockey, medan AIK spelar i hockeyallsvenskan. På damsidan spelar AIK i Riksserien och har vunnit 4 SM-guld under 00-talet.

Andra stora sporter i Stockholm är handboll, innebandy och bandy. Spårvägen HF är ledande inom damhandbollen, medan Hammarby IF HF är motsvarande inom herrhandbollen och båda spelar i Elitserien. Inom innebandyn spelar AIK och Caperitäby FC i Superligan Herr och Djurgårdens IF IBF, Huddinge IK och Täby FC IBK i Superligan Dam. I Elitserien i herrbandy tillhör Hammarby IF Sverigeeliten.

En rad årligen återkommande evenemang med koppling till sport i Stockholm finns naturligtvis. Stockholm Marathon, Lidingöloppet och Tjejmilen är kända och populära löpartävlingar. Stockholm Open är en relativt stor tennistävling, med internationella mått mätt. DN-galan ingår i Samsung Diamond League och brukar locka några av världens bästa friidrottare. I månadsskiftet november, december äger Stockholm International Horse Show rum i Ericsson Globe.

De mest kända arenorna för sport i Stockholm är Friends Arena, Tele2 Arena, Ericsson Globe, Hovet, Stockholm Stadion och Kungliga Tennishallen. I Mazilys guide nedan kan du se vilka evenemang kopplade till sport i Stockholm som är aktuella just nu.