Konserter i Stockholm

Dölj text

Det finns många alternativ för dig och din dejt att se konserter i Stockholm. Alltifrån världsstjärnor, nya heta artister och mindre akter spelar regelbundet i huvudstaden. Och det finns en hel del arenor - både inomhus och utomhus, klubbar, mindre scener och festivaler som är värda att känna till.

De allra största utomhuskonserterna hålls på Stockholms Stadion, Friends Arena eller Tele2 Arena, även om Stockholms Stadion numera, i det närmaste, har spelat ut sin roll som evenemangsplats för konserter i Stockholm. Det är istället Friends Arena och Tele2 Arena som delar på det ansvaret när de största världsstjärnorna gästar Stockholm.

För aningen mindre utomhuskonserter så brukar Gröna Lund presentera ett mångfacetterat konsertprogram. Ibland gästas också Stockholm av turnerande artister som väljer att sätta upp egna, temporära scener, då ofta på Gärdet.

Under sommarhalvåret äger även ett gäng festivaler rum i Stockholm. Bland de större märks Summerburst och Sthlm Fields på Gärdet, Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen och Popaganda på Eriksdalsbadet.

För de största inomhuskonserterna med stora artister står ofta Ericson Globe, Cirkus, Hovet och Konserthuset som värd. Södra Teatern, Nalen, Annexet och Berns gästas också ofta av stora internationella och nationella artister, oftast av det alternativare slaget.

Vill du och din dejt hellre gå på en klubbspelning så finns det goda möjligheter för det. På Debaser Medis och Strand, Marie Laveau, Fryshuset och Landet förekommer ofta klubbspelningar med fokus på ny och intressant musik. För mindre klubbspelningar är till exempel Obaren, Fasching, Lilla Hotellbaren, Bonden Bar, Pet Sounds Bar utmärkta ställen. Ofta är det de mindre konserterna i Stockholm som är de bästa, så det gäller att vara påläst.

I Mazilys evenemangsguide nedan ser du vilka konserter i Stockholm som är aktuella just nu.