Barer och klubbar i Stockholm

Dölj text

Barer och klubbar i Stockholm råder det inte direkt brist på. Det finns många alternativ och inriktningar. Många ställen har ofta sin egen nisch och som en följd av det olika publik, så det är bra att veta vad du och din dejt gillar och var ni kan finna det.

Söder erbjuder en myllrig blandning av moderna, bohemiska och hippa barer. Omtyckta delar är områdena runt Folkungagatan och Götgatan med barer som Pet Sounds Bar, Kvarnen, Lilla Hotellbaren, Himlen, Babylon, Indigo, Södra Teatern, Bar Nada. Även området runt Hornstull är populärt med barer som Judith & Bertil, Mbargo, Tjoget/Linje Tio, Hornhuset och Salong 4 (Bio Rios nedervåning). Gamla Stans barer är ofta utformade för att passa de många turister som passerar där - inget fel i det – och det kan vara svårt att finna de riktiga guldkornen. Men letar du och din dejt er bort från huvudgatorna finner ni trivsamma barer som Tweed, Cultur bar & restaurant, Le Rogue och Stampen Jazzpub.

Runt Stureplan med omnejd blandas stekarhouse med kulturelit. Här finns trevliga barer som Taverna Brillo, East, Debasers filial i Humlegården, Lilla baren på Riche, Häktet och Berns. I Vasastan ligger klassikern Tranan, men även Musslan, Tennstopet, Bistrot Paname, Paus, Storstad och Olssons skor är trevliga barer i Stockholm. Trots Kungsholmens centrala läge händer inte så mycket där, men barer som Orangeriet och Solstugan är utmärkta dejtingtips.

Vill du och din dejt hellre byta barhänget mot dansgolvet så finns det en hel del klubbar i Stockholm. Debaser Strand och Medis, Marie Laveau, Slakthuset, Patricia, Trädgården (sommar) och Under Bron (vinter) är alla sköna klubbar i Stockholm, där ni kan dansa nattmörkret till soluppgång. Runt Stureplan finns Spy Bar, Obaren (inne på Sturehof), Berns och Nalen som alla är förträffliga bidrag till Stockholms klubbland. Sommartid så finns även kreddiga klubben F12, nära Tegelbacken och indiedoftande Sommar, invid Kungsbron.

Nedan ser du vilka barer och klubbar i Stockholm som är aktuella just nu.