Teater och föreställningar i Malmö

Dölj text

Scenkonsten lever i Malmö och det finns ett varierande utbud med alltifrån opera och teater till modern dans och stand up. Det finns en rad olika scener som sätter upp alla sortens föreställningar i Malmö.

För den teaterbitne finns det flertalet olika scener i Malmö. Malmö stadsteater har tre olika scener – Intiman, Studion och Hipp - där storleksgraden på föreställningar varierar beroende på vilken spelplatsen är. Andra scener för teater i Malmö är till exempel Moomsteatern, Teaterhuset Bastionen och Bryggeriteatern. Det finns även ett brett utbud av amatörteatrar där Malmö AmatörteaterForum antagligen är den mest renommerade. Det finns även en hel del amatörteatergrupper som sätter upp sina föreställningar i Malmö.

Malmö Opera är det givna valet för den som vill se scenkonst i Malmö med opera som uttrycksform. Där spelas även musikaler och programmet består av internationella supersuccéer och klassiker. Den moderna dansen lever också, både Skånes Dansteater och Danstationen sätter årligen upp flertalet föreställningar i Malmö. På Palladium, Victoriateatern, Konserthuset och Nöjesteatern sätts det ofta upp turnerande föreställningar som kommer till Malmö och deras program blir därmed ytterst varierat. Andra scener i Malmö är exempelvis den ständigt växande stand up-scenen, med klubben Oslipat på Babel och den lilla baren På besök i framkanten.

Det finns således flera olika scener i Malmö, alla med sin egna speciella karaktär. Ett bra sätt att skaffa sig en bild av vad som händer är att spana i Mazily evenemangsguide som samlar aktuell scenkonst i Malmö utefter de föreställningar som medlemmarna själva har lagt upp i guiden eller som de har blivit inbjudna till. Nedan ser du vilka uppsättningar som pågår inom det valda tidsspannet.