Konst i Malmö

Dölj text

Det finns ett bra utbud av konst i Malmö. Oavsett om du gillar att gå museum eller på konstgalleri så finns det goda möjligheter. Utanför Malmö finns dessutom övriga Skåne och Danmark att tillgå.

Malmö Museum, Moderna Museet och Malmö Konsthall är självklara alternativ när det kommer till konst i Malmö. De tre aktörerna har alla fokus på samtidskonsten samtidigt som de visar moderna klassiker ur sina gedigna samlingar. Alla tre visar ofta parallella utställningar, så det finns goda möjligheter att något faller dig i smaken.

För den som uppskattar att gå på gallerier så är Krets, Loyal, Galleri St: Gertrud, Galleri Rostrum, Galleri Gordon, Lilith Performance studio, Fotogalleriet Format, Makeriet, Form/Design Center eller Skåne Konstförening bra alternativ. En gång om året arrangeras också gallerinatten med vernissager, vin och mingel - utmärkt för den som vill se ny konst i Malmö.

I närheten av Malmö, så är ett besök på Lunds konsthall eller Dunkers kulturhus i Helsingborg att rekommendera. Över sundet så finns Louisana norr om Köpenhamn, bara en tågresa bort. Mazilys guide har dock främst fokus på konst i Malmö. Nedan ser du de vernissager, happenings och aktuella utställningar som är aktuella i Malmö just nu.