Film i Malmö

Dölj text

Precis som på de flesta ställen i Sverige så är filmutbudet i Malmö dominerat av jätten SF Bio. Men det finns ändå möjligheter att se bra film i Malmö och det finns även vissa alternativ till SF.

Av SFs biografer; Royal, Filmstaden Entré och Filmstaden Storgatan, så är Royal den som är trevligast. Programmet karaktäriseras av storfilmer, som kanske inte alltid är de mest utmanande. De som vill se lite mer alternativ film i Malmö får leta mellan raderna (förlåt) eller byta biograf.

En given mötesplats för filmälskare är Biograf Spegeln på Stortorget som visar kvalitetsfilm från hela världen, de har även liveoperor och en del annat på sin repertoar. Malmö stad bygger just nu också en ny 3-salongsbiograf på Möllevången. Den ska drivas av Folkets Bio och vara en festival-, event- och repertoarbiograf. Därtill finns även dokumentärfilmskonceptet Doc Lounge som visar nya spännande dokumentärfilmer för de som gillar att se annorlunda film i Malmö. Så det finns absolut möjligheter att se all sorts film i Malmö.

Mazilys evenemangsguide innehåller oftast inte enskilda filmer eller aktuellt filmprogram, men om det förekommer festivalvisningar eller events i samband med filmpremiärer eller liknande så finns de ofta med. Det är absolut värt att hålla ett öga på denna kategori för att få en uppfattning om vilka filmevents som är aktuella i Malmö.