Barer och klubbar i Malmö

Dölj text

Malmö bjuder upp till dans för den som är sugen på en barrunda eller kanske rentav en klubbkväll. Det finns ett brett utbud av barer och klubbar i Malmö. Det är dock bra att veta vad som händer och vilken inriktning som attraherar sällskapet, för utbudet är inte oändligt och vad som gäller för tillfället svänger rätt fort.

Malmös barlandskap kan traditionellt delas upp mellan Lilla torg och Möllan (och några ställen däremellan), där det förstnämnda ligger nere i centrum och generellt erbjuder traditionella krogar med "businesslik" karaktär (stekig om du så vill) medan Möllan bjuder på en lite mer bohemisk atmosfär (kulturhipstrig om du så vill).

Kända ställen nere i stan är Bastard, Koi, Mando, Rasoir, Rosen, Paddys, Bishop’s arms och Hipp. I närheten av Davidshall ligger fler bra Malmöbarer, som dock är mer av restaurangkaraktär som t.ex. Mrs Brown, Moccasin, Bullens, Brogatan etc. Väl på Möllan är Grand, Belle Epoque, Kiez, Metro, Söder om Småland, Dubbel Dubbel, Jetzt, Retro, Tröls och Nyhavn populära alternativ.

Det återfinns onekligen rad olika typer av barer i Malmö så det är bra att veta vad ni uppskattar för karaktär innan ni beger ut på gatorna!

Klubbar i Malmö följer ungefär samma geografiska mönster och kulturella inriktning som barerna i Malmö gör, det vill säga en tydlig uppdelning mellan Lilla Torg och Möllan. Nere i stan finns bland annat Etage, Koi, Slakthuset och Hipp, där det går att dansa natten igenom till alltifrån house till schlagers.

För den som letar klubbar i Malmö som har lite mer alternativ prägel är det främst Möllan som gäller. Debaser, Babel, Moriskan, Far i Hatten och Inkonst har alla klubbar med nischade inriktningar mot till exempel indiepop, progressiv techno, jungle och hiphop. För ännu lite mer alternativa klubbar i Malmö rekommenderas till exempel Kontrapunkt på Norra Grängesbergsgatan – ute i ett av Malmös industriområden (här finns en rad olika svartklubbar).

Nedan hittar du de bästa tipsen på barer och klubbar i Malmö, enligt våra medlemmar.

Trevlig kväll!