Barer och klubbar i Göteborg

Dölj text

Det finns en hel räcka av trevliga barer och klubbar i Göteborg. Stråken runt Andra Långgatan, Magasinsgatan, Linnégatan och Avenyn är alla pulserande områden med ett gediget utbud. Mazily Guide lyfter barer och klubbar som vi tycker är värda ett besök och som också kan funka fint på dejten.

I området runt Andra Långgatan finns flera trevliga barer och betraktas som navet för det alternativa nöjeslivet. Den av Håkan Hellström besjunga gatan samlar unga, urbana och kreativa människor som trängs på barer som Café Publik, Holly Molly, Kellys, Kings Head, Vink och The Rover. I änden av Andra Långgatan, ner mot Järntorget, börjar Linnégatan, som ofta beskrivs som Göteborgarnas egna Avenyn. Där finns trevliga dejtbarer som till exempel Kino, Stearin, Dubbel Dubbel och Jerntorgets Brygghus.

Bland alla barer i Göteborg är de på Magasinsgatan bland de trevligaste. Den Mexico-influerade tequilabaren Puta Madre, syskonkrogaran M2 och Bara Magnus samt Lou Lou är alla perfekta för dejten. Göteborgs mest välkända bar- och klubbområde är annars Avenyn. Där blandas högt och lågt i ett stort utbud av barer och klubbar. Några guldkorn där är Le Pain Français, Push, Lounge(s), Valand och Locatelli.

När kvällen övergår till natt och baren ska bytas mot dansgolvet finns det en rad fina klubbar i Göteborg. I källaren till nedlagda Gamla Latin vid Hvitfeltsplatsen ligger den klassiska jazzklubben Nefertiti. Där arrangeras runt 200 konserter om året. Den tidigare jazzklubben Jazzhuset har genomgått en metamorfos och är numera en mer utpräglad pop-, rock- och electronica-orienterad klubb. Jazzhuset är perfekt för att se liveakter och/eller dansa natten lång.

Pustervik tillhör en av de moderna klassikerna bland klubbar i Göteborg. Där arrangeras flera olika klubbar och spelningar, en riktig höjdare är till exempel Pingisklubben. En annan välkänd klubblokal är Sticky Fingers, ett alternativt nöjespalats, där hårdrock i källarlokalen varvas med pop och dansmusik på de andra tre våningarna. De har också ett utpräglat konsertprogram. I närheten av Avenyn ligger Clooney’s där dans, musik och dryck blandas i klubbens fem rum. Längre upp på Avenyn ligger Yaki-Da som huserar en rad trevliga klubbar, ofta med inriktning mot eklektisk hiphop och dansmusik.

I Mazilys guide nedan ser du vilka barer och klubbar i Göteborg som är aktuella just nu.