Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
ZINKENS JASSFESTIVAL

ZINKENS JASSFESTIVAL

Chicago swing dance studio
Zinkens Jassfestival

Den 14:e januari är det så dags för en av Chicagos många nyheter för år 2017, Zinkens Jazzfestival. Vi är oerhört glada över att i kunna annonsera denna mycket spännande uppställning av band.

17.00 – 18.00 Alexander Brott Trio featuring Dwayne Clemons
18.30 – 19.30 Gustav Lundgren Trio
20.00 – 21.30 Lönnkrogen
22.00 – 00.00 Tommy Löbel Swing Band featuring Hasse Ling
(tiderna kan komma att ändras något)

Zinkens Jassfestival är en musik och dansfestival där jazzmusikens olika stiltyper blandas under en och samma dag. Varje band representerar i viss mån sin egen form av jazz, må det vara swing, bebop, manouche, rhythm 'n' blues, hot jazz eller kanske något mera modernt. Förhoppningsvis kommer festivalen att bli en utmanande och kreativ arena för alla jazzintresserade – musiker, åhörare och dansare. Målet är också att blanda etablerade musiker och unga talanger. Det kommer att finnas utrymme för både sittande, stående och dansande publik. Under den sista konserten flyttas dock stolarna och borden ut mot sidorna och dansgolvet öppnas upp i mitten. Om allt går väl återkommer festivalen åtminstone ett par gånger per termin.

Pris för hela dagen är endast 220:-/150:- om du är student, arbetslös eller pensionär. Inget förköp är möjligt. Tyvärr tar vi ej emot kortbetalning. Dörrarna öppnas 16.30. Sprid gärna ordet och hjälp oss att bjuda in alla som kan tänkas vara intresserade av detta.

Varmt välkomna!
Sakarias / Chicago swing dance studio

ALEXANDER BROTT TRIO featuring DWAYNE CLEMONS
Dwayne Clemons – trumpet
Alexander Brott – gitarr
Björn Lundén – kontrabas
Mattias Puttonen – trummor

Dwayne Clemons var innan han flyttade till Stockholm för två år sedan en självklar del av New Yorks jazzscen och har spelat med många jazzlegender och inspirerat otaliga musiker med sitt personliga och kreativa bebopspråk. Alexander Brott är en ung gitarrist med en passion för klassisk jazz som spelar med några av de främsta jazzmusikerna både i Stockholm och i New York. Tillsammans har de spelat och turnerat flitigt i olika konstellationer. Svängig, autentisk bebop med sällsynt stilkänsla, energi och humor!
--------------------------------------
GUSTAV LUNDGREN TRIO
Gustav Lundgren – gitarr
Martin Widlund – gitarr
Juan Patricio Mendoza – kontrabas

Gustav Lundgren Trio grundades 2011 i Stockholm. Gustav är känd både i Sverige och utomlands för att vara en av världens främsta tolkare av gitarristen Django Reinhardt. Han grundade gruppen Hot Club de Suede redan 2001. Nu efter ett antal CD-releaser och ett konstant turnerande med allt från Anne Sofie von Otter & Petra Marklund till Stockholm Swing All Stars & Jorge Rossy landar Gustav Lundgren med sin trio i en härlig mix av musik ifrån hela världen. Vi får höra Django-låtar & eget material varvas med kompositioner ifrån Kuba, Brasilien, Turkiet, Venezuela, Norge, Frankrike, USA, Portugal och Spanien. Detta är världsmusik framförd av en klassisk Gypsy Jazz Trio! Den senaste skivan ”Bertheléville” visar prov på gruppens musikaliska bredd.
--------------------------------------
LÖNNKROGEN
Klas Lindqvist – saxofon
Johan Åström – trombon
Filip Ekestubbe – piano
Niklas Fernqvist – bas
Daniel Fredriksson – trummor

Klubben och bandet som lömskt lurat på 20-talsjazzen hos en högst omedveten stor grupp klubbungdomar!
--------------------------------------
TOMMY LÖBEL SWING BAND
featuring HASSE LING
Tommy Löbel – klarinett
Jörgen ”Mr Sunshine” Anderstig – gitarr
BasOtto – bas
Hasse Ling – vibrafon, sax
Fredrik Hellberg – trummor

Både Tommy Löbel och Hasse Ling har båda i någon form växt ihop med swingverksamheten på Chicago swing dance studio och ibland undrar vi om de inte har något hem att gå till. Tommy Löbel Swing Band spelar en onsdag i månaden på de reguljära danskvällarna och Hasse Ling har sedan starten varit jamledare för den populära Syltklubben. Att de är favoriter hos den dansande publiken går inte att ta miste på. Faktum är att idéen till denna festival kommer helt...

Gå till evenemangets webbsida..

  • lördag, 14 jan 2017 16:30 - 1:00

Hitta någon att gå med!

6 medlemmar har gillat eller kommenterat detta

Mazily är en dejtingsajt som samlar trevligt folk som gärna hittar på saker. Är du singel så kan du bli medlem och se vilka andra singlar som också är intresserade av detta evenemang. Kanske föreslå en dejt? Vårt mål är att göra det enklare att träffas.

Bli medlem
Annons