Logga in
Logga in med Facebook
eller
Kunde inte logga in, vänligen försök igen.
Glömt ditt lösenord?
Skvalpet

Skvalpet

Malmö Dockteater
Världspremiär, Sverigepremiär och Malmöpremiär!

Malmö Dockteater ger "Skvalpet" - ett ultrarealistiskt dockkammarspel för vuxna i skala 1:18.

Smygpremiär 31 december 2016 med offentlig premiär den 9 januari. Föreställningen spelas till och med 6 mars 2017.

"Om det bara finns 40 000 jobb, så antingen delar vi på de jobben som finns, och så får vi ha lågpresterande människor som både är halta, lytta, psykiskt sjuka, blinda, döva, rullstol, knäpp fast det inte syns, snygga med opererade tuttar som bara tycker om sin kropp – då får vi ha hela spektrat. Men då måste arbetslivet se annorlunda ut. Och där är jag nu igen tio år före min tid. För om tio år kommer det här att vara borta. För vi har inget kvar. Vi har bara skvalpet kvar!”.

- F.d. Generaldirektören för Arbetsförmedlingen, 2014

Citatet är hämtat från Malmö Dockteaters dokumentära debutföreställning "Funktionell Dumhet" och är inspirationskällan till den fristående uppföljaren "Skvalpet".

I föreställningen "Skvalpet" förkommer det en annan föreställning som också heter "Skvalpet", även den är inspirerad av samma citat. Dockan Erik Högström har nämligen bestämt sig för att intervjua dessa lågpresterande människotyper och sätta ihop texterna till en samhällskritisk helaftonspjäs.

I en miniatyrvärld i dockskåpsformat får vi bevittna ett repetitionsarbete på en institutionsteater där livet och konsten inte flyter ihop, där heta politiska diskussioner uteblir och osannolika händelseförlopp aldrig inträffar.

Malmö Dockteater fortsätter här sitt arbete med autentiska intervjuer, vardagsrealism i dockformat och estetiska experiment. Med hjälp av 3D-printning, elinstallation och modellbygge bjuds publiken in i teaterarbetets vardag - kollationering, kostymprovning, löneförhandling, repetitioner och arbetsmiljö. Vi möter fastanställda skådespelare, skyddsombud, praktikanter och föreställningens regissör, tillika arbetsledare Erik Högström.

"Skvalpet" är en ultrarealistisk dockteaterföreställning som på ett mycket lågmält sätt behandlar teman om makt, idealism, konst och kapitalism.

Idé, koncept & på scen: Erik Holmström
Regi: Erik Holmström & Andrea Edwards
Scenografi: Johan Bergman
Scenografi i scenografin: Sören Brunes
Musikkomposition: Cecilia Nordlund & Lotta Wenglén
Attributmakeri: Sofia Andersson
Dockhuvuden: Ida-Mira Johansson
Producent: Anna Jonsson Björk

Speldatum och biljetter: http://www.kulturcentralen.nu/evenemang/skvalpet-malmo-dockteater

Nyfiken på oss? Kolla in vår hemsida:
www.malmodockteater.com

Föreställningen ges i samarbete med ABF och Folkuniverstitet.
Med stöd av: Kulturrådet, Malmö Stad och Region Skåne.

Gå till evenemangets webbsida..

  • 9 jan 2017 13:00 - 22 jan 2017 20:00

Hitta någon att gå med!

Mazily är en dejtingsajt som samlar trevligt folk som gärna hittar på saker. Är du singel så kan du bli medlem och se vilka andra singlar som också är intresserade av detta evenemang. Kanske föreslå en dejt? Vårt mål är att göra det enklare att träffas.

Bli medlem
Annons