De 7 bästa dejtingställena i Göteborg (enligt Mazilys medlemmar)

Flaska och drink till dejten på favoritdejtingstället

För ett tag sedan bad vi Mazilys medlemmar om tips på de bästa dejtingställena i Göteborg. Många svar inkom och vi har nu sammanställt en topp 7-lista över de bästa dejtingställena. Allt enligt svaren från de initierade Mazily-medlemmarna, utan inbördes ordning. Kanske hittar du ett nytt smultronställe. Eller så är listan självklar.

Som en Mazilymedlem så kärnfullt uttryckte det: ”Bästa baren”

Pustervik

Pustervik har anor som sträcker sig tillbaka till 20-talet och har huserat alltifrån biografer till teaterscen. De senaste tio åren har Pustervik etablerat sig som en av de främsta konsertscenerna inte bara i Göteborg, utan även i hela Sverige. En dejt på Pustervik kan rymma både en middag, en konsert eller ett klubbesök. Eller varför inte alla tre.

Pusterviks olika lokaler lämpar sig olika slags dejter. Varför inte en sopplunch i Foajébaren eller en mysig middag med tillhörande konsert i Matsalen, en trappa upp. Pustervik är ett dejtingställe som erbjuder många alternativ beroende på vilken typ av dejt ni är ute efter.

Det är just de många alternativen som, enligt våra medlemmar, gör Pustervik till ett attraktivt dejtingställe.

Pustervik
Järntorgsgatan 12
http://pustervik.nu/

Björns Bar

Björns bar är en vinbar belägen i Vasastan. Och den gemytliga stämningen med många stammisar lämpar sig för en dejt. Den ljusa källarlokalen, det öppna köket och den nyrenoverade baren är inbjudande.

Det går bra att bara ta ett glas vin men det är också möjligt att äta en bit mat. Varför inte champagne och ostron som en medlem föreslog. Värt att ha i åtanke är att det inte går att boka bord så vi rekommenderar att ni är ute i god tid. Annars är risken att ni måste hitta ett annat ställe för er dejt.

Björns Bar
Viktoriagatan 12
http://www.bjornsbar.se/

Stearin

Beläget på Tredje Långgatan ligger Stearin, som bland annat utsetts till Göteborgs bästa krog i Nöjesguiden. En restaurang och bar med hög mysfaktor och ett personligt bemötande. Stearins gedigna utbud av lokala djs gör att många restaurangbesökare gärna stannar kvar och förflyttar sig till bardelen för att njuta av musiken, dricka något gott och umgås.

Enligt en Mazily-medlem lämpar sig till den trevliga inramningen på Stearin för lugna, intresserade samtal, i synnerhet på vardagskvällar. Den vänliga personalen är också något som omnämns i omdömena.

Stearin Restaurang och Bar
Tredje Långgatan 8
http://www.restaurangstearin.se/

Ölrepubliken

Ölrepubliken är baren för riktiga ölkonnässörer (men också för dem som bara gillar en stor stark) med över trettio olika tappöl. Det är onekligen en bar för er som vill briljera med era ölkunskaper på första dejten och mötas i ert gemensamma intresse för obskyr IPA från ett mikrobryggeri på Gotland.

Ölrepubliken erbjuder även rustika maträtter, tillagad med stor passion, om ni inte blir mätta på öl. Som en Mazily-medlem så kärnfullt uttryckte det: ”Bästa baren”.

Ölrepubliken
Kronhusgatan 2B
http://olrepubliken.se/

Kontiki

För den som hoppas att middagsdejten ska övergå till moves på dansgolvet så är Kontiki ett fullgott alternativ. Med sin exotiska meny i söderhavsmiljö går det mycket bra att först förtära Skewers, en typ av grillspett, för att sedan, när tallrikarna dukats av förflytta sig till dansgolvet.

Lokalerna är charmiga och beskrivs av en Mazily-medlem som en lokal ”med mysigaste inredningen”. Huruvida det är så eller inte låter vi vara osagt men Kontiki lämpar sig onekligen som dejtingställe, oavsett om ni går dit för maten och drycken eller dansen.

Kontiki
Storängsgatan 2
http://kontiki.nu/

Henriksberg

På takterrassen på Henriksberg satt ofta Viktor Rydberg och Fritiof Nilsson Piraten och författade. Piraten skrev till exempel delar av sin debutroman ”Bombi Bitt och jag” där. Med andra ord en plats som osar av litterär historik.

Enligt vissa utsagor så äger takterassen också Göteborgs finaste utsikt. Blir det kallt utomhus så går det utmärkt att söka sig inåt i lokalerna, kanske se en konsert eller mysa i soffrummet. Eller varför inte gå till baren och spela en omgång biljard. Henriksberg erbjuder en rad olika möjligheter för er dejt.

Henriksberg
Stigbergsliden 7
http://www.henriksberg.se/

Da Matteo

Da Matteo är perfekt om ni bara ska ta en kaffe. Caféets duktiga baristas guidar er fram till en perfekt kopp kaffe. Beläget i den anrika Victoriapassagen skapas möten mellan dåtid och nutid. Kaffet bryggs kopp för kopp och är ett perfekt dejtingcafe både för konnässören och den vanlige kaffedrickaren.

Och missa för guds skull inte bakverken, Da Matteo har ett rikt utbud av läckerheter. Så njut av riktigt bra kaffe, bakverk och din (förhoppningsvis) intressanta dejt.

Da Matteo
Södra Larmgatan 14
http://damatteo.se/

PS. Naturligtvis är inte det här den enhälliga listan över de bästa dejtingställena i Göteborg. Är du singel i Göteborg och tycker att något givet ställe saknas så skriv en kommentar.

 

En kommentar om “De 7 bästa dejtingställena i Göteborg (enligt Mazilys medlemmar)

  1. Är lite äldre men är fortfarande attraktiv på grund av min sällsynta ögonfärg – grön. Jag är en framstående matematiker och gör matematik som påverkar en hel värld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*